fbpx
Selecteer een pagina

 

VERENIGINGSONDERSTEUNING

Ondersteuning voor je vereniging bij jouw hulpvragen

De tafeltennissport groeit en daarmee veel verenigingen ook. Tegelijkertijd hebben verenigingen veel uitdagingen om dit alles goed te organiseren. Met Verenigingsondersteuning helpen we verenigingen met thema’s op het gebied van: accommodatie, stimuleringsregeling, collectieve regelingen en verzekeringen, veilige sport en nog veel meer. Maak gebruik van onze expertise, ons kenniscentrum, onze producten en ons netwerk.

Hieronder vind je een overzicht van diverse ondersteuningsvormen.

Wil je een stap verder zetten en bouwen aan een gezonde toekomst voor je vereniging, ga dan naar onze verenigingsontwikkeling-pagina. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Ineke de Graaf via graaf@tafeltennis.nl.

Accommodatie-advies
Clubbase

Clubbase is een platform van NOC*NSF voor verenigingen. Verenigingen kunnen hier een eigen toegang krijgen. Op de website van Clubbase en dan vooral in de Kennisbank vind je veel interessante informatie over praktische en sportgenerieke zaken. Ben je op zoek naar tafeltennisspecifieke informatie, neem dan altijd eerst contact op met Ineke de Graaf.

Collectieve regelingen
Collectieve Verzekeringen

De Nederlandse Tafeltennisbond heeft een aantal collectieve verzekeringen afgesloten voor haar verenigingen en leden:

  1. Everion Sportverzekering: Aansprakelijkheid
  2. Everion Sportverzekering: Ongevallen
  3. Bestuursaansprakelijkheid
  4. Collectieve Ziektekostenverzekering Zilveren Kruis
Financiële ondersteuning

Landelijk steunfonds
Het fonds is in 1991 opgericht door de NTTB en is bedoeld om verenigingen financieel te ondersteunen bijvoorbeeld bij het verbeteren van de accommodatie. Kijk hiervoor ook naar de Subsidieregeling ‘stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA)

Sam& voor alle kinderen
Zijn er leden met een achterstand in de contributiebetaling? Ken je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie, kijk dan op de website wat verschillende fondsen, waaronder het Jeugdfonds Sport&Cultuur, voor deze doelgroep kan betekenen.

Volwassenenfonds Sport en Cultuur
Sinds 2020 is er ook een Volwassenenfonds Sport en Cultuur voor volwassenen

Sportakkoord
Via het sportakkoord ontvang je als club geen geld, maar kunnen wel diverse diensten vergoed worden

Loterij via Lotify (onderdeel van Nederlandse Loterij)
Door het organiseren van een loterij kan je op een leuke manier de vereniging voorzien van nieuwe inkomsten. Het platform van Lotify zorgt dat de vereniging zich niet bezig hoeft te houden met juridische en administratieve aspecten van een loterij maar aan de slag kan met het prijzenpakket en de promotie van de loterij. Meer informatie in bijgaande Flyer.

Sportsubsidiedatabase van het Kenniscentrum Sport
De sportsubsidie database biedt een specifiek overzicht van alle sportgerelateerde subsidiemogelijkheden in Nederland. Registreer je op de website en zoek in meer dan 1000 regelingen.
In september 2022 is een presentatie gegeven Presentatie Subsidies 22 september 2022.

Sponsorkliks
Voor iedereen die je club een warm hart toedraagt is het mogelijk om de club gratis te sponsoren, bijvoorbeeld ook vrienden en familie die zelf geen lid zijn. Wanneer iemand online iets wilt kopen ga je eerst naar www.sponsorkliks.com, je zoekt je club, je klikt op de winkel waar je wilt bestellen en het koopproces verloopt verder zoals normaal.

 

Gezonde sportomgeving

Gezonde sportomgeving

Sportclubs hebben een bijzondere rol in het stimuleren en activeren van een gezonde leefstijl. Niet alleen door de sport zelf, maar ook door de omgeving waarin mensen sporten. Denk hierbij aan een beleid rondom voeding, roken en alcohol op de club. Want is het niet logisch dat we, in een omgeving waar bewegen gestimuleerd wordt, er ook aandacht wordt besteed aan deze thema’s? 

Lees meer over de begeleiding en informatie die je als club hierbij kunt krijgen.

Livestream-service
Overzicht aanbod Workshops Clinics Begeleidingstrajecten
Platform Promotiemateriaal

Om gemakkelijk voor je vereniging verschillende promotiematerialen te maken is het mogelijk om het NTTB Platform Promotiemateriaal te gebruiken. Meer informatie over dit platform vind je via deze link.

Rabo ClubSupport
Stimuleringsregeling 2024
Trainersplatform Tafeltennisinspiratie.nl

Voor tafeltennistrainers van de verenigingen hebben we een speciaal trainersplatform gelanceerd. Het platform is een digitale (leer)omgeving waar trainers hun kennis en ervaring kunnen delen met als doel een het maximale uit elke training te halen. Wil jij jouw sporters een veelzijdige motorische ontwikkeling bieden en ben je op zoek naar extra inspiratie? Ga dan naar https://www.tafeltennisinspiratie.nl/ voor de video’s.

Veilige Sport
Verenigings- en ledenadministratie
WBTR: Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen