fbpx
Selecteer een pagina

 

VERENIGINGSONDERSTEUNING

Accommodatie-advies
Collectieve regelingen
Collectieve Verzekeringen

De Nederlandse Tafeltennisbond heeft een aantal collectieve verzekeringen afgesloten voor haar verenigingen en leden:

  1. AON Sportverzekering: Aansprakelijkheid
  2. AON Sportverzekering: Ongevallen
  3. Bestuursaansprakelijkheid
  4. Collectieve Ziektekostenverzekering Zilveren Kruis
Coronadossier
Financiële ondersteuning

Landelijk steunfonds
Het fonds is in 1991 opgericht door de NTTB en is bedoeld om verenigingen financieel te ondersteunen bijvoorbeeld bij het verbeteren van de accommodatie. Kijk hiervoor ook naar de Subsidieregeling ‘stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA)

Sam& voor alle kinderen
Zijn er leden met een achterstand in de contributiebetaling? Ken je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie, kijk dan op de website wat verschillende fondsen, waaronder het Jeugdfonds Sport&Cultuur, voor deze doelgroep kan betekenen.

Volwassenenfonds Sport en Cultuur
Sinds 2020 is er ook een Volwassenenfonds Sport en Cultuur voor volwassenen

Stimuleringsbudget
Het stimuleringsbudget (maximaal €850,-) kan aangevraagd worden door sport- en beweegaanbieders

Sportakkoord
Via het sportakkoord ontvang je als club geen geld, maar kunnen wel diverse diensten vergoed worden

Loterij via Lotify (onderdeel van Nederlandse Loterij)
Door het organiseren van een loterij kan je op een leuke manier de vereniging voorzien van nieuwe inkomsten. Het platform van Lotify zorgt dat de vereniging zich niet bezig hoeft te houden met juridische en administratieve aspecten van een loterij maar aan de slag kan met het prijzenpakket en de promotie van de loterij. Meer informatie in bijgaande Flyer.

Sportsubsidiedatabase van het Kenniscentrum Sport
De sportsubsidie database biedt een specifiek overzicht van alle sportgerelateerde subsidiemogelijkheden in Nederland. Registreer je op de website en zoek in meer dan 1000 regelingen.
In september 2022 is een presentatie gegeven Presentatie Subsidies 22 september 2022.
Heb je een project met maatschappelijke waarde, dan kan je ondersteuning bij het zoeken naar fondsen aanvragen bij Dennis Rijnbeek, hoofd Marketing, Communicatie en Fondswerving.

Sponsorkliks
Voor iedereen die je club een warm hart toedraagt is het mogelijk om de club gratis te sponsoren, bijvoorbeeld ook vrienden en familie die zelf geen lid zijn. Wanneer iemand online iets wilt kopen ga je eerst naar www.sponsorkliks.com, je zoekt je club, je klikt op de winkel waar je wilt bestellen en het koopproces verloopt verder zoals normaal.

 

Gezonde sportomgeving

Gezonde sportomgeving

Sportclubs hebben een bijzondere rol in het stimuleren en activeren van een gezonde leefstijl. Niet alleen door de sport zelf, maar ook door de omgeving waarin mensen sporten. Denk hierbij aan een beleid rondom voeding, roken en alcohol op de club. Want is het niet logisch dat we, in een omgeving waar bewegen gestimuleerd wordt, er ook aandacht wordt besteed aan deze thema’s? 

Lees meer over de begeleiding en informatie die je als club hierbij kunt krijgen.

Livestream-service
Veilig Sporten

Veilig Sporten

Bekijk hier het Stappenplan Veilig Sporten dat je in een paar stappen meeneemt naar een veilige sportomgeving.

Verenigingscongres

Save the date: Verenigingscongres, Zwolle, 22 oktober 2022

Tijdens de NK in Zwolle organiseren we wederom een verenigingscongres in de businesslounge van het
Landstede Sportcentrum. Zet deze datum al in je agenda.

Verenigingscongres 2021

 

Week van de Verenigingsontwikkeling 14-17 maart 2022

Sinds 2019 zetten we door middel van Verenigingsontwikkeling intensiever in om de verenigingen de helpende hand te bieden. Zo hebben we de afgelopen jaren ca. 40 verenigingen kunnen bereiken en intensiever kunnen ondersteunen met diverse vraagstukken en ontwikkelbehoeftes. Ook dit jaar liggen er weer veel kansen voor jouw vereniging om een stapje extra te zetten!

Met de ‘Week van de Verenigingsontwikkeling’ willen we jullie inspireren en informeren over ons Verenigingsontwikkeling programma. Dit doen we door elke avond korte digitale sessies te organiseren. Deze gaan over ondersteuningsvormen die we mede dankzij het Sportakkoord aan kunnen bieden.

Alle presentaties bekijk je hier

Vereniging- en ledenadministratie
Rabo ClubSupport

Ambitie voor je club? Meld je aan voor Rabo ClubSupport. Het programma Rabo ClubSupport kan jou helpen met kennis en kunde om jouw clubambitie waar te maken. Deelname aan het programma is geheel gratis. Rabo ClubSupport is van en voor jou! Rabo ClubSupport is een initiatief van NOC*NSF, LKCA en Rabobank.

Meer info over Rabo ClubSupport vind je hier.

WBTR: Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen