fbpx
Selecteer een pagina

 

Johan Cruyff Foundation

 

Sinds 2014 werken de NTTB en de Johan Cruyff Foundation samen op het gebied van paratafeltennis. Doel van de samenwerking is erop gericht om jongeren kennis te laten maken met de sport maar ook de ondersteuning van talenten staat hierin centraal.

De Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. Daarom willen wij ze stimuleren om te bewegen met onze projecten zoals de Cruyff Courts, Schoolplein14 en de sportprojecten voor kinderen met een beperking.

Elke week brengen wij zo wereldwijd duizenden kinderen in beweging. 

Samenwerking Cruyff Foundation en NTTB
Laagdrempelig en door iedereen te beoefenen: Tafeltennis!
De tafeltennissport biedt met fun, wedstrijdsport en topsport een scala aan variaties waardoor een ieder zich kan ontwikkelen, zowel op fysiek als op sociaal gebied. Een belangrijke kern van onze sport is plezier en zelfvertrouwen. De samenwerking met de Cruyff Foundation biedt de NTTB kansen om dit te ontwikkelen, juist ook voor kinderen en jongeren met een beperking.
De tafeltennisbond organiseert zowel prestatie- als recreatieve wedstrijdvormen, werkt nauw samen met verenigingen op het gebied van trainingsmogelijkheden en heeft daarnaast een adviserende rol naar de speler en omgeving.

Cruyff Foundation Open Dag 2019
​Bron: Johan Cruyff Foundation

Tijdens de Open Dag in september werd het Olympisch Stadion omgebouwd tot een waar sportparadijs voor kinderen met een beperking. Zo gaven we hen in slechts één middag de kans om heel veel verschillende sporten te beoefenen en uit te vinden welke sport bij hun past. Ons doel is zoveel mogelijk jeugd blijvend enthousiast maken voor sport.

Zo konden kinderen deelnemen aan rolstoelbasketbal, handboogschieten, flag football, schermen, judo, kickboksen, tennis, en nog veel meer andere sporten. Ook lag er een rolstoelparcours en zijn er diverse springkussens. Een middag vol vermaak, waarop alle kinderen mét, maar ook zonder beperking welkom waren.

Op woensdagmiddag 19 september vond de 18e editie van de Cruyff Foundation Open Dag plaats. Klik hier voor een terugblik op het event.

 


 

Relevante links