fbpx
Selecteer een pagina

 

Trainerslicenties

 

NTTB Opleidingen hecht veel waarde aan kwaliteit niet alleen tijdens het opleidingsproces van startbijeenkomst tot de overhandiging van het diploma maar ook daarna! Daarom wordt er al jaren een licentiebeleid gevoerd voor gediplomeerde trainers.

De komende tijd wordt er gestreefd naar vergelijkbaar beleid voor toernooileiders en scheidsrechters om de kwaliteit na het behalen van een diploma te kunnen continueren en garanderen. Spelers krijgen hierdoor niet alleen training van een gekwalificeerde trainer maar ook worden hun wedstrijden geleid door gekwalificeerde scheidsrechters en de toernooien waaraan zij deelnemen worden georganiseerd door gekwalificeerde toernooileiders! Met het behalen van een diploma komt een trainer in het bezit van een licentie. Deze licentie heeft een beperkte geldigheidsduur. Om de licentie te behouden moet de trainer voldoen aan bepaalde eisen zoals het geven van voldoende trainingen, actief zijn als trainer, en het volgen van bijscholingen, het bijhouden van de laatste ontwikkelingen.

Het licentiesysteem voor gediplomeerde trainers dat gehanteerd wordt door de NTTB bevat voorwaarden en bepalingen om een trainerslicentie te verkrijgen of te behouden. Deze zijn te vinden in het licentiereglement.

De NTTB verzorgt de opleidingen en een beperkt deel van de bijscholingen. Om aan het licentiereglement te voldoen staan daar zaken in benoemd zoals het docentschap en het optreden als PvB-beoordelaar, examinator, namens NTTB Opleidingen.

Wellicht heeft een trainer zelf iets gedaan of gevolgd waarvan hij vindt dat het gelijkwaardig of beter is dan de voorwaarden. In dat geval of voor andere zaken kan hij zijn vragen mailen naar opleidingen@tafeltennis.nl.


 

Relevante links