fbpx
Selecteer een pagina

Basisscholenkampioenschap: Table Stars the Battle

 

Het organiseren van een basisscholenkampioenschap is een goede manier om leden te werven en zorgt voor goede lokale sportpromotie. Als verlengstuk van al die lokale kampioenschappen organiseert de Tafeltennisbond jaarlijks een landelijke finale waar wordt gestreden om de titel: ”Beste tafeltennissende basisscholier van Nederland”. Alles over het organiseren van een basisscholenkampioenschap en deelname aan de landelijke finale vind je op deze pagina. 

Landelijke finale Table Stars the Battle 2023
De Tafeltennisbond organiseert ieder jaar de landelijke finale van het basisscholenkampioenschap onder de naam Table Stars the Battle. Alle kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 die in het schooljaar 2020-2021 op de basisschool zitten, NTTB lid of niet, mogen deelnemen aan de finale. Wie wint er in zijn of haar eigen categorie en mag zich een jaar lang ‘beste tafeltennissende basisscholier van Nederland’ noemen?

De afgelopen twee jaar (2020 en 2021) hebben we door de Coronapandemie de The Battle niet kunnen organiseren. Ook de editie van dit schooljaar (2021-2022) was onzeker omdat we zagen dat verenigingen, scholen en sport(service)bureaus in mindere mate dan normaal hun scholierenkampioenschappen hebben kunnen organiseren.

Dit heeft ertoe geleid dat de 2022-editie die ‘met potlood’ op 21 mei 2022 gepland stond niet haalbaar is. Het goede nieuws: in 2023 komt de The Battle op de agenda. Met de gastvereniging TTVN (Nieuwegein) zijn we zoekende naar een geschikte datum. Hierover volgt spoedig meer informatie.

Neem voor vragen en/of meer informatie over de landelijke finale contact op met Lars Wildenborg, wildenborg@tafeltennis.nl.

Een eigen basisscholenkampioenschap organiseren?
Het organiseren van een basisscholenkampioenschap is een goede manier om kinderen uit de omgeving te laten kennismaken met tafeltennis als wedstrijdsport. Ook levert het mooie promotie op voor zowel de tafeltennisvereniging als de tafeltennissport in het algemeen. Om verenigingen hierbij te ondersteunen stellen we diverse documentatie beschikbaar zoals een draaiboek, convocatie, kant- en-klare posters en andere handige documenten. Wil je hier gebruik van maken of heb je vragen over de organisatie van een basisscholentoernooi? Neem dan contact op met Lars Wildenborg via wildenborg@tafeltennis.nl.