fbpx
Selecteer een pagina

 

Toernooileidersopleidingen

 

Het organiseren van een toernooi is niet niks. Er komen veel dingen bij kijken. Voor mensen die toernooien willen organiseren biedt de NTTB de opleiding tot Toernooileider aan.  Net als bij de andere opleidingen houden we 5 niveaus aan.  Voor niveau 1 bestaat nog geen opleiding daarom starten de Toernooileidersopleidingen bij niveau 2. 

Omdat de organisatie van een toernooi binnen een vereniging natuurlijk van een andere orde is dan een groot toernooi met tientallen tafels biedt de NTTB de onderstaande drie niveaus aan:

Toernooileider 2, TL2 – verenigingstoernooileider
Bijvoorbeeld: clubkampioenschappen, oliebollentoernooi, dubbeltoernooien , etc.
Kosten:  € 50,- per deelnemer. Deze opleiding is een volledig online module.

Toernooileider 3, TL3 – grotere regionale toernooien en afdelingskampioenschappen
Bijvoorbeeld: ‘open’ kampioenschappen, invitatietoernooien, C/D/E/F meerkampen, etc.
Kosten:  € 195,- per deelnemer.

Toernooileider 4, TL4 – nationale toernooien en evenementen
Bijvoorbeeld: NK, Masters, Ranglijsttoernooien, Landelijke Meerkampen, etc.
Kosten: € 295,- per deelnemer.

De opleiding Toernooileider, TL5, waarbij de toernooileider op internationale toernooien en evenementen actief is wordt niet door NTTB aangeboden. Wel kan de NTTB een licentie op dat niveau uitgeven.

Voor bovenstaande niveaus komt de keuze voort uit de Kwalificatie Structuur Sport (KSS) zoals bij de trainersopleidingen toegepast is. Zowel de trainersopleidingen als de scheidsrechtersopleidingen zijn gebaseerd op de KSS en dit geeft duidelijkheid in de opbouw van de niveaus.

De toernooileidersopleiding is door de NTTB zelf ontwikkeld en heeft nog geen officieel verband met de KSS maar is op dezelfde structuur gebaseerd. Zodoende heeft elke opleiding op hetzelfde niveau bijvoorbeeld dezelfde richtlijnen en uitgangspunten ten aanzien van de te vervullen rol.

Vragen kunnen gericht worden aan de coördinator Opleidingen via opleidingen@tafeltennis.nl

Verklaring Omtrent het Gedrag
Omdat we een veilige sportomgeving willen voor iedereen die wil genieten van de tafeltennissport vragen we alle cursisten van onze opleidingen om een VOG te overleggen. De vereniging kan deze (onder voorwaarden) gratis aanvragen. (Ben je niet clubgebonden, dan kan de NTTB dit doen).