fbpx
Selecteer een pagina

Talentherkening en topsport

 

Op grote internationale toernooien, zoals de Paralympische Spelen en de Wereldkampioenschappen Tafeltennis behaalt Nederland vaak diverse medailles.
De betreffende sporters maken jarenlang veel trainingsuren onder leiding van professionele trainers.

De Tafeltennisbond besteedt veel aandacht aan de werving van talent. Jaarlijks worden talentdagen bezocht. Ca. vijf keer per jaar worden er regionale trainingsdagen voor jonge paratafeltennissers georganiseerd. Kijk hiervoor bij de Events onderaan deze pagina.

Para-Tafeltennis Training Centrum (PTTC)

Een PTTC heeft een regiofunctie: het is een locatie waar vrijwel wekelijks getraind wordt door een groep jeugdspelers en jongeren. Hier komen spelers vanuit de regio samen om te trainen. Deze trainingen zijn aanvullend op de trainingen die deze spelers bij hun eigen vereniging volgen. Hierbij is speciale aandacht voor de mogelijkheden van de spelers op basis van hun handicap.

Dankzij de fijne samenwerking met de Johan Cruijff Foundation kunnen wij de PTTC’s (financieel) ondersteunen. Wil je meer weten over deze zogenoemde PTTC’s en de mogelijkheden om dit bij jouw club op te starten? Neem dan contact op met Frank du Bois, lid van de Commissie Para-Tafeltennis.

Vanuit de talentherkenning en -ontwikkeling kunnen getalenteerde spelers doorstromen naar het topsportprogramma op Papendal.

Op dit moment zijn er PTTC’s op de volgende locaties (+ contactpersoon):

Alexandria’66 (Rotterdam), Saskia Meijer

Only Friends (Amsterdam), Frank Breg

TTV Dedemsvaart (Dedemsvaart), Annet Sieltjes

Lees meer informatie over paratafeltennis en topsport op de speciale pagina op Tafeltennis.nl.