fbpx
Selecteer een pagina

Vertrouwenscontactpersoon

 

Als bond hebben wij een eigen vertrouwenscontactpersoon (VCP). Deze is bereikbaar voor iedereen binnen de sport met vragen en/of zorgen over mogelijk grensoverschrijdend gedrag, seksuele intimidatie, matchfixing en doping. Een vertrouwenscontactpersoon luistert, denkt mee en kent het sport netwerk, maar is géén hulpverlener en doet niet zelf onderzoek bij incidenten.

Vertrouwenscontactpersoon van de NTTB
Hoi ik ben Liesbeth van der Meer. Ik ben vertrouwenscontactpersoon bij de NTTB. Bij mij kun je terecht met vragen over en meldingen van alle vormen van ongewenst gedrag binnen de tafeltennissport waardoor jij je onveilig voelt of iemand in jouw omgeving zich onveilig voelt. Dit gaat om gedrag zoals seksuele intimidatie, discriminatie en pesten. Ieder gesprek met mij is en blijft vertrouwelijk. Ik kan je in zo’n gesprek waarschijnlijk vooruit helpen met een oplossing voor het ongewenste gedrag waar jij mee te maken hebt.

Wie ben ik?
Ik ben Liesbeth van der Meer en ik woon in Leiden samen met mijn vriend Wouter en (om het weekend) mijn twee bonuszonen Mika en Falco en mijn bonusdochter Babette. In het dagelijks leven werk ik als leidinggevende en strategisch adviseur bij Rotterdam Sportsupport, een stichting die samen met de 351 sportverenigingen in de stad ervoor zorgt dat iedereen sportief en maatschappelijk kan meedoen met ook diverse projecten op het thema Veilig Sportklimaat.

In 1999 mocht ik vanuit mijn opleiding helpen bij de organisatie van de WK-tafeltennis in Eindhoven en op die manier ben ik het tafeltenniswereldje ingerold en ook zelf gaan tafeltennissen. Na 1999 heb ik nog bij diverse Internationale tafeltennisevenementen betrokken mogen zijn. Ik ben eerst lid geworden bij Wanzl/Belcrum in Breda, later bij TTV Dordrecht en de laatste 12 jaar bij TTV Alexandria’66. Helaas ben ik vanwege diverse blessures niet meer in staat om zelf te tafeltennissen dus ben ik nu geen lid meer bij een vereniging. Ik ben altijd actief betrokken geweest bij de NTTB en bij mijn vereniging in diverse rollen maar vooral op het gebied van jeugd en organiseren. Bij TTV Alexandria’66 deed ik dit vooral als jeugdcoach en vertrouwenspersoon.

Omdat ik graag mijn steentje bij blijf dragen aan de tafeltennissport heb ik mij aangemeld voor de functie van vertrouwenscontactpersoon voor de NTTB. Hierbij kan ik mijn opgedane ervaring in mijn werk en als vertrouwenspersoon bij mijn club inzetten om anderen te helpen.

Mocht je te maken krijgen met ongewenst gedrag zoals seksuele intimidatie, neem dan contact met mij op via 06-36121487 of mail me op vertrouwenscontactpersoon@tafeltennis.nl.

De tweede vertrouwenscontactpersoon is onze integriteitsmanager Wouter Ypma. Hij is bereikbaar via 06-16008521 of per e-mail integriteit@tafeltennis.nl.

Vertrouwenscontactpersoon van de vereniging
Ook als vereniging is het goed een eigen vertrouwenscontactpersoon aan te stellen, zodat ook jouw eigen leden een aanspreekpunt hebben binnen de vereniging, die tevens de cultuur en structuur van de club goed kent. Daarnaast is de VCP belangrijk als sparringpartner van het bestuur en aanjager en borger van preventief beleid.

Wij verzoeken de verenigingen om de VCP te registreren in NAS. Zodoende hebben we inzicht in het aantal verenigingen waar dit goed is georganiseerd. Is de VCP geen lid van de vereniging, registreer deze dan door het invullen van dit registratieformulier. De secretaris van een vereniging kan de VCP registreren.

Laat de VCP van de vereniging ook de NOC*NSF opleiding voor VCP volgen, zodat de VCP weet wat zijn rol en verantwoordelijkheid is en de weg weet te vinden binnen het netwerk van de sport.