fbpx
Selecteer een pagina

Digitaal Verenigingscongres 1-8 maart 2021

Nu wij al bijna een jaar onze sport niet of niet volwaardig kunnen beoefenen hunkeren we weer naar onze vereniging, naar onze sport. Niet om alleen weer graag achter de tafel te staan, maar ook om weer te genieten van het verenigingsleven. Het heet niet voor niets een verenig-ing. Sporten bij een vereniging is veel meer dan bewegen alleen: het gaat ook om verbinden, sociale contacten, ontmoeten, gezelligheid, wedstrijden, kansen voor persoonlijke ontwikkeling, vrijwilligerswerk…

Helaas zit dat alles er deze periode nog niet in. Maar deze periode biedt ook kansen. Kansen voor verenigingen om zichtzelf te ontwikkelen. Naast het verenigingsleven in de zaal wordt veel werk achter de schermen verzet. Het is super om te zien dat veel verenigingen deze periode aangrijpen om naar de toekomst te kijken. Bezig zijn met nieuwe beleidsplannen, het opleiden van trainers of het opzetten van bijvoorbeeld een vrijwilligersbeleid. 

Gedurende het jaar helpen wij de verenigingen op deze thema’s. Dat doen we vanuit het, nu virtuele, bondsbureau of vanuit de afdelingen maar normaal ook tijdens het jaarlijkse Verenigingscongres. Tijdens dit congres, wat wij traditiegetrouw tijdens het NK Tafeltennis in Zwolle organiseren, bieden wij tal van workshops een sessies aan waardoor verenigingen inspiratie opdoen en kennis en handvatten aangereikt krijgen om aan de slag te gaan.

Maar een NK in maart zit er nu simpelweg niet in, het is verplaatst naar halverwege juni. Toch willen wij deze periode in maart aangrijpen om alle leden en kaderleden iets waardevols aan te bieden.

Daarom organiseren wij in de week van 1 t/m 8 maart een digitaal verenigingscongres. Elke dag bieden wij online workshops, inspiratiesessies of een leuke quiz aan. Niet alleen voor bestuurders, trainers of kaderleden, maar ook voor jou als individueel lid.  Hopelijk zien we jou tijdens deze digitale week!