fbpx
Selecteer een pagina

Verenigingscongres 23 maart 2024

Het jaarlijkse NTTB Verenigingscongres tijdens het NK Tafeltennis in Zwolle komt er weer aan. Noteer 23 maart 2024 in je agenda en zorg dat je erbij bent!

In de ochtend zal het programma bestaan uit een plenair gedeelte. In de middag zullen jullie de mogelijkheid hebben om met diverse mensen in gesprek te kunnen gaan. Natuurlijk zorgen we voor een lekkere lunch en sluiten we af met een borrel.

 

Het thema in 2024 is: De gelukkige tafeltennisvereniging!

Kun je succesvoller zijn dan gelukkig?
Tijdens de inspiratiesessie zal Job van Eunen (Socratio) je met een bak aan energie inspireren. Hij zal laten zien hoe je jouw vereniging op een hele andere manier kunt bekijken. Moeite om goede mensen te behouden? Gedragen leden zich als consument en zijn ze maar weinig betrokken? Het kan totaal anders!

Tijdens de hierop volgende plenaire werksessie staat de eigen vereniging centraal en zal Arjan Jansen (Socratio) verder gaan op het verhaal van Job. Hoe staat je vereniging ervoor als het gaat om ‘Gelukkig verenigen’? Wat is het geheim van trotse leden? Dit is een interactieve sessie, waarbij je vooral ook in gesprek kunt met andere verenigingen. Tijdens deze sessie kom je erachter hoe gelukkig jouw vereniging is en hoe jouw vereniging trotse leden krijgt! Aan het eind van de dag ga je geïnspireerd naar huis met actiepunten voor jouw vereniging waar je direct mee aan de slag kunt.

Roel van der Weide en Job van Eunen hebben ook een boek geschreven met de naam ‘De gelukkige vereniging’. Een sportvereniging waar alle leden zich gedragen als trotse eigenaar in plaats van kritische consument. Dit boek laat een route zien waarbij werken vanuit ‘geluk’ normaal wordt. Vier vragen staan centraal:

  • Van wie is de vereniging?
  • Hoe belangrijk is sociale veiligheid binnen de vereniging?
  • Wie zijn we als vereniging en vanuit welke kernwaarden handelen we?
  • Wat is ons verenigingstalent en welke individuele talenten hebben de leden?

Een belangrijk uitgangspunt is dan ook: ‘Je bent succesvol als je gelukkig bent en anderen gelukkig maakt’.

Programma

Locatie: Landstede Sportcentrum, Hogeland 10, Zwolle
Datum: zaterdag 23 maart 2024
Tijd: inloop vanaf 09:30 uur, start 10:00 uur

09:30 Ontvangst deelnemers met koffie en thee
10:00 Opening door voorzitter NTTB Jan Simons
10:10 Korte terugblik door Marthijn van der Wal, Hoofd Sportparticipatie
10:30 Inspiratiesessie van Job van Eunen van Socratio
11:30 Korte break, koffiemoment
11:45 Interactieve werksessie met Arjan Jansen van Socratio
12:30 Lunch in de businesslounge
13:30 Meet&Greet met diverse personen
14:30 Afronding & borrel, incl. mogelijkheid voor het kijken naar de NK wedstrijden
15:30 Einde congres

 

Meet & Greet

In de middag van het verenigingscongres staat een Meet & Greet met diverse personen op het programma. Hieronder zijn de personen te vinden en de onderwerpen waarover je met hen kan sparren.

Bestuursleden

Voorzitter Jan Simons, bestuurslid sportparticipatie Irene Faber, penningmeester Jan Gerard Wever, bestuurslid topsport en wedstrijdsport senioren Stefan Heijnis zijn in dit tijdsblok beschikbaar om nader kennis te maken en het gesprek met jullie aan te gaan.

Achim Sialino – Algemeen Directeur

Wil je kennis maken met de Algemene Directeur van de NTTB? Heb je vragen over de organisatieontwikkeling en de huidige organisatiestructuur? Wil je weten hoe de democratische structuur en besluitvorming binnen de NTTB in elkaar zit? Wil je weten wat de NTTB nationaal en internationaal doet en met wie wij relaties onderhouden? Heb je vragen over de werkorganisatie? Wil je een toelichting op het strategisch plan en jaarplan van de NTTB?

  • Dan ben je van harte uitgenodigd om met Achim Sialino in gesprek te gaan bij de ‘Meet en Greet’ van 13.30 tot 14.30 uur
Marthijn van der Wal – Hoofd Sportparticipatie

Marthijn is beschikbaar om met je in gesprek te gaan over vrijwel alles dat onze sport en daarmee jouw vereniging raakt. Denk hierbij aan de breedtesport ‘in de breedste zin van het woord’, de wedstrijdsport, onze opleidingen, de ledenontwikkeling, trends en allerlei overige ontwikkelingen.

Joris van Rossum – Coördinator Marketing en Communicatie

Mijn naam is Joris van Rossum en ik ben sinds begin 2024 als Coördinator Marketing & Communicatie werkzaam bij de NTTB. In mijn rol probeer ik tafeltennis nog meer op de kaart te zetten. Bij mij kan je deze middag terecht voor extra informatie over het nieuwe, gelanceerde communicatieplatform voor tafeltennisverenigingen en ik kan je helpen met tips op het gebied van communicatie.

Marcel Kraa – Coördinator Opleidingen

Vragen dan wel toelichting kunnen gesteld worden over de opleidingen die door de NTTB worden verzorgd. Tevens over het herschreven meerjaren opleidingsplan en het video trainersplatform wat in ontwikkeling is en wat het doel daarvan is.

Ineke de Graaf – Coördinator Verenigingsontwikkeling

Verenigingsontwikkeling is gericht op de ontwikkeling van de vereniging, dus op de toekomst van de vereniging, zie https://www.nttb.nl/kenniscentrum/verenigingsontwikkeling/. Wil je meer weten over de kansen en mogelijkheden voor jouw vereniging, kom dan naar mijn ’tafel’. Ook voor de 4 V’s voor veiligheid kun je met mij in gesprek tijdens de middagsessie van het Verenigingscongres.

Bram Parlevliet – Accountmanager

‘Als accountmanager bij de Nederlandse Tafeltennisbond sta ik klaar om verenigingsbestuurders te enthousiasmeren en ondersteunen in het versterken van hun verenigingen! Je kunt bij mij terecht met hulpvragen, advies en sparring. Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden die er zijn om de vereniging te laten groeien!’

Saskia Meijer - Accountmanager

Bestuurders van verenigingen uit regio West zijn van harte welkom om met Saskia in gesprek te gaan, of het nu om kennismaken gaat of om te sparren hoe het op de vereniging gaat. Zij komt graag in contact met bestuurders die meer willen weten welke mogelijkheden en kansen er allemaal zijn om een vitale en gelukkige vereniging te worden en/of te blijven.

Lars Wildenborg – Accountmanager

Als accountmanager ben ik het eerste aanspreekpunt voor alle verenigingen in de regio’s Gelre, Oost en Midden. Ik ben er voor al jullie vragen, het luisteren naar jullie ervaringen en voor ondersteuning en advies. Dit om samen met jullie door te groeien en onze mooie tafeltennissport nog groter te maken! 

Han Gootzen – Accountmanager
Arjan Jansen – Rabo Clubsupport
Job van Eunen – Socratio

Van de gelukkige tafeltennisvereniging.