fbpx
Selecteer een pagina

 

Juridisch

 

Een juridische kwestie binnen de vereniging is altijd lastig, zeker omdat het in veel gevallen om een probleem gaat wat specialistische kennis vereist. ​

​Juridische Adviesdesk voor de Sport
We merken dat verenigingen regelmatig te maken hebben met juridische vragen. Aangezien het vaak gaat om vragen waar specifieke juridische kennis voor nodig is heeft de NTTB besloten hierin samen te werken met de Juridische Adviesdesk voor de Sport van DAS. Leden van de NTTB kunnen hier kosteloos en onbeperkt gebruik van maken.

Waar kan de adviesdesk voor gebruikt worden?
Elke vereniging kan telefonisch of per mail juridische vragen stellen aan de specialisten van DAS. Voorbeelden zijn: een vraag over een besluit van de gemeente, de vereniging wil een trainer in dienst nemen en heeft vragen over de arbeidsovereenkomst, de vereniging heeft een geschil met de beheerder van de sportaccommodatie, een sponsor komt zijn verplichtingen niet na. Zowel preventief als bij een geschil kan er contact opgenomen worden met de adviesdesk.

Waar bestaat de dienstverlening uit?
De gratis dienstverlening bestaat uit eerstelijns juridisch advies. Dit betekent dat de adviesdesk alle juridische vragen mondeling of per mail beantwoordt. Kan de advisering redelijkerwijs niet meer telefonisch of per mail worden gedaan, dan helpen ze de vereniging graag verder voor een vaste prijs (‘fixed fee’). Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bestuderen of opstellen van stukken.

Met de vooraf afgesproken vaste prijzen weet men precies waar men aan toe is en en zijn er achteraf geen onverwachte kosten. Soms is het vooraf afgeven van een vaste prijs niet mogelijk. In dat geval helpen de juristen van DAS de vereniging graag verder voor een gereduceerd uurtarief van € 157,50.

Contact op nemen met de adviesdesk? Dat kan op de volgende manieren:
Website: www.das.nl/sport 
Telefoon: 020 65 17 666    
E-mail: sportdesk@das.nl

De adviesdesk is bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 21:00.                                                               
Uw vragen per mail worden op werkdagen binnen 24 uur beantwoord.

Vragen over de Juridische Adviesdesk voor de Sport? Neem dan contact op met Marthijn van der Wal via vanderwal@tafeltennis.nl.

Hulp bij wanbetalers
Momenteel heeft de NTTB geen afspraken met een organisatie hierover. Er zijn diverse bedrijven die op basis van ‘no cure no pay’ ondersteuning bieden wanneer een vereniging te maken heeft met wanbetalers. Wij raden aan om te bekijken of een dergelijke organisatie kan helpen wanneer een vereniging hiermee te maken heeft.

 


 

Relevante links
Accommodatie: Wet en regelgeving
Nederlandse Stichting voor Vereniging en recht