fbpx
Selecteer een pagina

 

Scheidsrechter 3

 

Scheidsrechters van niveau 3, SR3, kunnen op een aantal manieren worden ingezet.

  • ​Als assistent-scheidsrechter/ blokker, bij competitiewedstrijden in de eredivisie en tijdens nationale evenementen, NK en Masters, op aanwijzing van de bond. Zij assisteren de SR4 of SR5 bij het leiden van wedstrijden.
  • Als zelfstandig scheidsrechter bij eerste divisie wedstrijden.
  • Als zelfstandig scheidsrechter bij toernooien en evenementen op verenigingsniveau.
  • Als arbitragecoördinator bij een vereniging waarbij je zowel tijdens als buiten wedstrijden als vraagbaak fungeert en andere arbitragezaken coördineert.

Om deze taak goed uit te kunnen voeren is de opleiding tot Scheidsrechter 3 ontwikkeld. Deze opleiding is competentiegericht, maatgericht toegespitst op de individuele kandidaat, en bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Met een achtergrond in het tafeltennis is het mogelijk om in vier dagdelen het diploma te behalen.

Planning
De eerstvolgende SR3 opleiding staat gepland op zaterdag 31 augustus 2024 (Nieuwegein, theorie) en 7 september 2024 (praktijk in Wageningen). De cursusleider is Cor Smalheer.

Interesse?
Neem contact op bij interesse in een volgende opleidingsronde. Aanmelden kan via Formulier scheidsrechter 3

Deelnamevereisten en inschrijven

Voordat er deelgenomen kan worden aan de opleiding SR3 dient men in het bezit te zijn van een Spelregelbewijs SR1 en/of diploma Scheidsrechter 2. Daarnaast is een bewijs van slagen voor de instapspelregeltoets nodig, die doorgaans op de dag van de opleiding vooraf wordt afgenomen.

Inschrijven kan via onderstaand inschrijfformulier.

Kosten
De prijs voor een Scheidsrechter 3 opleiding bedraagt € 214,50. Wanneer je slaagt voor de opleiding ontvang je hiervan 25% terug.
Aanvullend hierop vraagt de NTTB extra subsidie aan bij het Sportakkoord. Bij toekenning hiervan ontvangt elke geslaagde cursist nog extra beloning.
Deze sportakkoord regeling geldt per 1 juni 2023.

Voor vragen kun je mailen naar opleidingen@tafeltennis.nl

 


 

Relevante links