fbpx
Selecteer een pagina

 

Algemene informatie Trainersopleidingen

 

De Nederlandse Tafeltennisbond biedt diverse trainersopleidingen aan. Ze zijn ingedeeld in vijf niveaus. De NTTB organiseert de niveaus 1 t/m 3 en NOC*NSF organiseert het niveau 4 en 5 (Topcoach 5).

De trainer is de spin in het web van de vereniging en zorgt samen met het bestuur voor aantrekkelijk aanbod bij de club. Naast technische, tactische en fysieke kennis en vaardigheden, zijn didactiek en pedagogiek (bij het werken met jeugd) essentieel bij het verzorgen van trainingen. Al deze onderwerpen komen, afhankelijk van het niveau, in meer of mindere mate aan bod bij de traineropleidingen van de Nederlandse Tafeltennisbond. Men ontvangt na succesvolle afronding van een opleiding ook een landelijk erkend diploma voor niveau 2 t/m 5 of certificaat voor niveau 1.

 

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
Wij vragen alle cursisten van onze trainersopleidingen om een recente VOG te overleggen. Zie https://www.nttb.nl/vereniging/veilig-sporten/vog/ voor meer informatie over een veilig sportklimaat en voor de Regeling Gratis VOG voor sportverenigingen.

 

Lidmaatschap NTTB
Alle cursisten dienen lid te zijn van de NTTB. Als je geen lid bent van een vereniging, dan kun je persoonlijk lid worden van de NTTB, zie https://www.nttb.nl/aanmelden-persoonlijk-lid/. In dat geval kun je contact opnemen met jong@tafeltennis.nl voor de aanvraag van een VOG.