fbpx
Selecteer een pagina

 

Algemene informatie Trainersopleidingen

 

De Nederlandse Tafeltennisbond biedt diverse trainersopleidingen aan. Ze zijn ingedeeld in vijf niveaus. De NTTB organiseert de niveaus 1 t/m 3 en NOC*NSF organiseert het niveau 4 en 5 (Topcoach 5).

De trainer is de spin in het web van de vereniging en zorgt samen met het bestuur voor aantrekkelijk aanbod bij de club. Naast technische, tactische en fysieke kennis en vaardigheden, zijn didactiek en pedagogiek (bij het werken met jeugd) essentieel bij het verzorgen van trainingen. Al deze onderwerpen komen, afhankelijk van het niveau, in meer of mindere mate aan bod bij de traineropleidingen van de Nederlandse Tafeltennisbond. Men ontvangt na succesvolle afronding van een opleiding ook een landelijk erkend diploma voor niveau 2 t/m 5 of certificaat voor niveau 1.

Verklaring Omtrent het Gedrag
Omdat we een veilige sportomgeving willen voor iedereen die wil genieten van de tafeltennissport vragen we alle cursisten van onze opleidingen om een VOG te overleggen. De vereniging kan deze (onder voorwaarden) gratis aanvragen. (Ben je niet clubgebonden, dan kan de NTTB dit doen).