fbpx
Selecteer een pagina

 

Tafeltennistrainer 2

 

Tafeltennistrainer 2 is een echte trainersopleiding. Er wordt opgeleid tot trainer, met name jeugdtrainer. Men leert hier onder andere basiszaken over pedagogiek, didactiek, leiding geven en het voorbereiden en zelfstandig geven van trainingen of delen daarvan. Daarnaast worden natuurlijk ook de basistechnieken en -tactieken in het tafeltennis geleerd.

Deze opleiding bestaat uit 7 bijeenkomsten, enkele maanden stage lopen en het maken van enkele opdrachten in de praktijk. Tafeltennistrainer 2 is vooral geschikt voor mensen die beginnen met het trainersvak, bijvoorbeeld jeugd vanaf 16 jaar of vrijwilligers die al vaker bij de trainingen hebben geassisteerd.

Een Tafeltennistrainer 2 is vaak nodig tijdens lessen op scholen, tijdens trainingen op de club en kan ook uitvoerend lesgeven. Naast jonge en oudere jeugd wordt er ook aandacht besteed aan bepaalde doelgroepen zoals meisjes, parasporters of ouderen.

Artikel Marnik Gommers Trainen van Beginners Aanleren of Stimuleren (pdf)

TT2 Opzet cursus (pdf)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor de gehele TT2 bedraagt € 658,50. Dat is inclusief de verplichte lesboeken die samen €63,50 kosten.  

Via het Sportakkoord zijn er mogelijkheden om een financiële tegemoetkoming in de opleidingskosten van de TT-2 opleiding te ontvangen. De aanvraag voor deze subsidie verloopt via de NTTB, in overleg met één van de deelnemende verenigingen. Dit betreft een bedrag van 2200 euro voor de gehele opleiding. Bij goedkeuring van deze subsidie zal het bedrag verdeeld worden onder de deelnemers die de opleiding succesvol afgerond hebben. Aanvullend ontvangen deze deelnemers vanuit de NTTB maximaal 25% over het resterende bedrag, waarbij een minimale eigen bijdrage van €150,—  resteert.


Planning

Trainersopleidingen starten doorgaans in het najaar bij voldoende deelnemers. Voor het najaar van 2023 staat een TT2 in het Oosten van het land in de planning. Vul het inschrijfformulier in als je hierin interesse hebt, of als je interesse hebt in een TT2 maar niet in het Oosten van het land.
Eerder in 2023 is een TT2 gestart in Arnhem.

Daarnaast is maatwerk mogelijk en worden initiatieven van verenigingen ondersteund. Neem hiervoor contact op.

Aanmelden via het inschrijfformulier, betaling via de webshop.

Aanmelden

 

 

 

 


 

Relevante links
Inschrijfformulier