fbpx
Selecteer een pagina

Te weinig geld om de contributie te betalen?

 

 

Heb of ken je een kind dat (weer) graag bij ons op de club wil komen sporten, maar is de contributie een probleem? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde spullen als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als je een uitkering hebt, zzp’er bent met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan je helpen!

Hoe werkt het?
Een aanvraag doe je niet zelf, maar wordt gedaan door een ‘intermediair’. Bijvoorbeeld de leerkracht of intern begeleider op school, de buurtsportcoach, iemand van het wijkteam, schuldhulpverlening of jeugdzorg. De aanvraag wordt samen met jou online ingediend en je hoeft geen uitgebreide papierwinkel te overleggen. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken bij ons op de club starten. Wil je een aanvraag indienen? Ga naar https://jeugdfondssportencultuur.nl/voor-wie/voor-ouders/

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bestaat uit een netwerk van fondsen door het hele land. Je vindt de contactgegevens van het fonds bij ons in de buurt op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wat is het bedrag?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de club betaald. Je ontvangt zelf geen geld. Heb je ook spullen nodig? Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Toolkit voor clubs
Als gevolg van de coronacrisis krijgen meer gezinnen te maken met financiële problemen. Uit onderzoek van het NIBUD blijkt dat nu al 14% van de gezinnen overweegt het lidmaatschap van de sportclub op te zeggen omdat ze de contributie niet meer kunnen betalen. Dat kan uiteraard ook ernstige gevolgen voor de clubs hebben.
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft een toolkit voor de sportclubs ontwikkeld om het fonds onder de aandacht van de ouders te brengen. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde attributen voor kinderen tot 18 jaar voor gezinnen met te weinig inkomen.
In de toolkit:
• Tekst voor op de website
• Tekst voor de nieuwsbrief
• Folder voor ouders
• Poster voor in de kleedkamer, kantine
• Mailtekst over samenwerking met het fonds
• Een emailhandtekening die laat zien dat de club samenwerkt met het fonds
De teksten zijn in Word zodat die naar eigen inzicht aangepast kunnen worden. We hopen dat, dankzij de steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, minder ouders gedwongen zijn het lidmaatschap op te zeggen.

Download de toolkit

Ken je een kind dat hulp nodig heeft? Of wil je helpen? Ga naar magikweermeedoen.nl. Zo weten ouders van ons bestaan, kunnen leerkrachten, buurtsportcoaches, schuldhulpverleners en andere professionals een aanvraag voor een gezin doen. Ook kun je als particulier doneren.

Volwassenen

Sinds 2020 is er ook een fonds voor volwassenen