fbpx
Selecteer een pagina

 

Algemene informatie Opleidingen

 

Bij veel opleidingen van de NTTB wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen. Daarnaast kun je te maken krijgen met allerlei ‘formele’ documenten of instanties. Bij inschrijving ga je via de NTTB Webshop akkoord met de Algemene Voorwaarden Opleidingen. Hier staan zaken in genoemd die zowel voor de deelnemer als de aanbieder (NTTB) duidelijkheid geven over wat er gebeurt in welke situaties rondom opleidingen.

Waarom niveaus?

Vanaf 2006 hebben vrijwel alle sportbonden in Nederland hun opleidingen gemoderniseerd conform de Kwalificatie Structuur Sport (KSS).

Voor deze sportbonden betekent dit een opleidingsstructuur met niveaus in cijfers (1 t/m 5) in plaats van letters (oude ABC-model). Deze niveaus zijn gebaseerd op het nationale Middelbaar Beroeps Onderwijs en op Europese richtlijnen. Het diploma en bijbehorende competenties zijn dus te vergelijken met die van het beroepsonderwijs in Nederland (en Europa). Hierdoor is het mogelijk om  in beide richtingen voor bepaalde onderdelen vrijstellingen aan te vragen.

In de onderliggende thema’s staat uitgelegd waar je bij een opleiding van de NTTB mee te maken kunt krijgen en hoe dat dan in zijn werk gaat.

Uiteraard kun je (inhoudelijke) vragen mailen naar opleidingen@tafeltennis.nl.