fbpx
Selecteer een pagina

Para-tafeltennis: wat en waar

 

Wat is para-tafeltennis?

Laagdrempelig en door iedereen te beoefenen: Tafeltennis!

De tafeltennissport biedt met fun, wedstrijdsport en topsport een scala aan variaties waardoor een ieder zich kan ontwikkelen, zowel op fysiek als op sociaal gebied. Een belangrijke kern van onze sport is plezier en zelfvertrouwen.
De Tafeltennisbond organiseert zowel prestatie- als recreatieve wedstrijdvormen, werkt nauw samen met verenigingen op het gebied van trainingsmogelijkheden en heeft daarnaast een adviserende rol naar de speler en omgeving.

Para-tafeltennis is voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking voor wie geldt dat hun beperking invloed heeft op hun spelniveau en/of tafeltennisbeleving. De Tafeltennisbond wil zodanige faciliteiten bieden dat er ook voor deze doelgroep een goed aanbod is. Mogelijk is dit geïntegreerd binnen het algemene aanbod, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om speciaal op deze doelgroep gerichte trainingen (bij de vereniging en/of bij de bond) en het hele circuit van toernooien. Uitgangspunt is dat het aanbod aansluit bij de behoefte van deze doelgroep.

Commissie Para-Tafeltennis
Binnen de Tafeltennisbond is de Commissie Para-Tafeltennis actief bezig met alle facetten van para-tafeltennis: sportparticipatie, wedstrijdsport, topsport en -talentherkenning. Je kunt altijd contact opnemen de commissie (para-tafeltennis@tafeltennis.nl).

Brochure Para-Tafeltennis
Alle informatie over het para-tafeltennis aanbod in één brochure! Deze is hier te downloaden. Behoefte aan een gedrukte brochure? Mail dan naar para-tafeltennis@tafeltennis.nl.

 

 

Meer over para-tafeltennis
Wil je meer weten over para-tafeltennis, ga dan naar de speciale pagina op Tafeltennis.nl Hier vind je veel informatie over onder andere wedstrijdsport, topsport en talentherkenning, revalidatiecentra en speciaal onderwijs. Je vind hier ook nieuwsberichten, filmpjes en events.

 

Zoek een club met para-tafeltennis

Vul bij ‘Sportcategorie’ Tafeltennis in, vul je woonplaats in en vind een club met para-tafeltennis.