fbpx
Selecteer een pagina

Table Stars

Table Stars is een lesprogramma van de Tafeltennisbond, waarbij kinderen vanaf 6 jaar de beginselen van tafeltennis leren. Via oefeningen die aansluiten bij wat kinderen motorisch kunnen, maken zij via Table Stars op een speelse manier kennis met tafeltennisvaardigheden als ooghandcoördinatie, voetenwerk en fijn-motorische bewegingen, zoals mikken, raken en hooghouden. Naast het vinden van een betere aansluiting naar de tafeltennissport is het doel van Table Stars ook dat dit lesprogramma bijdraagt aan de motorische en cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen. Naar deze ontwikkeling is in 2018 onderzoek gedaan door Irene Faber. 

De Table Stars leerlijn bestaat uit verschillende onderdelen en instapmomenten:

TableStars @school  Klik hier voor meer info over TS @school
Lesgevers – gymdocenten, gediplomeerde tafeltennistrainers, buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen – kunnen TableStars @school als complete les inzetten. Het mooie aan deze methodiek is dat de oefeningen zo zijn ontwikkeld dat lesgevers voor elke leeftijdscategorie helemaal zelf één of meerdere lessen kunnen samenstellen. In alle lesstof ligt de nadruk op de fijne motoriek, de ooghandcoördinatie en het (zijwaarts) bewegen.

TableStars @theclub Klik hier voor meer info over TS @de club
De lessen op de basisschool kennen een vervolg voor op de tafeltennisvereniging: met TableStars @the club ontdekken kinderen – na de eerste kennismaking met de sport – de tafeltennisvereniging.

TableStars Challenge Klik hier voor meer info over TS Challenge 
Het Challenge lesprogramma biedt tafeltennisverenigingen vervolgens de mogelijkheid om kinderen een goede start te laten maken met tafeltennis als competitiesport. Kinderen zijn dan al lid van de vereniging en leren echt tafeltennissen. Hier komen o.a. spelregels om de hoek kijken en het leren spelen van wedstrijden.

Table Stars the Battle Klik hier voor meer info over TS the Battle
Table Stars the Battle is het basisscholenkampioenschap, waaraan schoolgaande kinderen mee kunnen doen. Verenigingen organiseren vaak lokaal een eigen basisscholenkampioenschap, de Tafeltennisbond organiseert jaarlijks een landelijke finale onder de noemer: Table Stars the Battle. Winnaars van de lokale kampioenschappen mogen deelnemen aan de landelijke finale.

Ontdek zelf hoe leuk het is om kinderen Table Stars te geven en draag daardoor bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen. Wat is sport toch waardevol!