fbpx
Selecteer een pagina

OldStars tafeltennis

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners houden met OldStars.nl ouderen in beweging en geven ze de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. 

Met OldStars tafeltennis biedt het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond een aangepaste spelvorm aan voor tafeltennis op latere leeftijd. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier willen bewegen en deel uit willen maken van een sociale, gezellige groep. OldStars tafeltennis staat onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt.

 

OldStars tafeltennis voor verenigingen

De Nederlandse Tafeltennisbond is een partner van het Ouderenfonds. Het Ouderenfonds en de NTTB zijn met deze spelvorm gestart bij enkele pilotverenigingen verenigingen in Nederland wat ondertussen is uitgegroeid naar ca 40 verenigingen.

Via het Sportakkoord is er een vergoeding mogelijk voor de volgende OldStars diensten:

–        Het OldStars begeleidingstraject voor nieuwe OldStars clubs (het Sportakkoord dekt 2/3 van de totaalkosten, de rest wordt vergoed vanuit het Nationaal Ouderenfonds (NOF))

–        OldStars Opstartcursus (de vergoeding dekt de totaalkosten van deelname)

–        OldStars Opfriscursus (de vergoeding dekt de totaalkosten van deelname)

Naast de vergoeding voor het OldStars begeleidingstraject maakt de vereniging tijdens de begeleiding een begroting voor de vereniging (denk aan kosten voor zaalhuur, inzet Bettine clinic bij kick-off, vrijwilligersvergoeding etc.). Het NOF begeleidt de vereniging bij het zoeken en aanvragen voor dekking bij andere (lokale) financieringsbronnen, bijvoorbeeld het Lokale Sportakkoord. Zo hebben wij de afgelopen periode al heel wat verenigingen kunnen helpen bij een aanvraag bij het Lokale Sportakkoord.

Een vereniging kan zich hier aanmelden voor een interesse gesprek. Als de vereniging het OldStars programma op wil starten zet het NOF een en ander in gang.

Je kunt ook contact opnemen met info@oldstars.nl

Presentatie OldStars tafeltennis door Bettine Vriesekoop

De kick-off van OldStars tafeltennis vond op woensdag 27 maart 2019 plaats in Vries door Nederlands beste tafeltennisster Bettine Vriesekoop.

 

 

Let op: Deze aanvraag is onderdeel van het begeleidingstraject. 

 

 

OldStars tafeltennis voor spelers

Zoek je een vereniging met een OldStars tafeltennis programma?

Ga naar https://oldstars.nl/in-de-buurt/. Vul je postcode in en selecteer Tafeltennis.