fbpx
Selecteer een pagina

 

Bettine Vriesekoop clinic op jouw club!

 

Bettine Vriesekoop, Nederlands bekendste tafeltennisster, is ambassadeur van de Nederlandse Tafeltennisbond.
 
In het meerjarenbeleidsplan van de tafeltennisbond: “Tafeltennis beweegt” is veel aandacht voor vitaliteit. Tafeltennis is een sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat racketsporten, waaronder tafeltennis, bijdragen aan een langer en gezonder levensperspectief. Tafeltennis is een spel waar veel mensen plezier aan beleven. Dat is wat Bettine wil en kan overbrengen aan de groep mensen die nog niet actief tafeltennist. Bettine zet zich in voor projecten op het gebied van tafeltennis & gezondheid en geeft daarom clinics bij o.a. de verenigingen.

De stimuleringsregeling voor verenigingen die we in 2019 hebben gehanteerd, geldt nog altijd! Verenigingen kunnen een clinic van Bettine Vriesekoop tegen een kleine eigen bijdrage bij ons aanvragen, de landelijke NTTB organisatie neemt de overige kosten van deze clinic op zich. Om die reden zijn er enkele voorwaarden aan de inzet van Bettine verbonden.


Opzet clinic
: In grote lijnen ziet de clinic er als volgt uit:

 • Opening en welkom
 • Presentatie Bettine. Over haar rol als ambassadeur, China en tafeltennis als gezondheidsport
 • Aan de slag in de zaal!
 
Voorwaarden
 1. Het betreft een activiteit voor niet-leden in de categorie ‘ouderen’.
  Huidige leden aansluiten is wel toegestaan, zij kunnen immers als extra inspirator/motivator/ambassadeur ingezet worden.
 2. Het betreft een activiteit overdag (ochtend of middag)
 3. De clinic duurt maximaal 2 uur.
 4. Eigen bijdrage van de vereniging: €175,-
 5. We passen het ‘daglidmaatschap’ toe op dit project. We registreren de niet-leden.*
 6. Indien deelnemers lid worden van de vereniging meldt de vereniging hen ook aan als basislid van de NTTB.
 7. We verwachten dat de huidige verenigingsleden ook allemaal aangemeld zijn in NAS.
 8. Verenigingen maken gebruik van de (lokale) media middels nieuwsartikelen, waar mogelijk een video en social media.

 

*Daglidmaatschap:

Om de follow-up van de clinics succesvoller te laten zijn is het wenselijk om een overzicht te hebben van de deelnemers. Zo kan jouw vereniging de deelnemers nog eens benaderen als het gaat om het OldStars tafeltennis programma of activiteiten die hieraan verbonden zijn. Tevens passen wij het zogenoemde ‘daglidmaatschap’ toe op deze clinics. Hiermee zijn de deelnemers nog niet direct lid van de vereniging maar wel van de NTTB (alleen deze dag) en vallen de deelnemers onder de collectieve WA/ongevallen verzekering. Deze lidmaatschapsvorm geldt enkel voor niet-NTTB leden. Het lidmaatschap voor deze dag bedraagt €5 p.p. Registratie van de daglidmaatschappen kan middels het (door de NTTB/Ouderenfonds) aangeleverde registratieformulier, welke na afloop van de clinic verstuurd kan worden naar vanderwal@tafeltennis.nl .


Nieuwe leden bij de club? Korting!
Je vereniging kan korting verdienen op de eigen bijdrage van €50. Is de clinic van Bettine zo leuk geweest en heeft jouw vereniging nieuwe deelnemers weten te binden aan je vereniging, dan ontvangt de club een korting. We controleren twee maanden nadat de clinic heeft plaatsgevonden of de jouw vereniging nieuwe leden heeft geworven uit de clinic deelnemers. Is dat gelukt? Dat geldt de volgende korting: de clinic Nieuwe leden binnen 2 maanden na de clinic van Bettine Vriesekoop:
 • 1-5 nieuwe leden: €25 korting + €5 restitutie per lid restitutie op het NTTB -lidmaatschap i.v.m. het in rekening gebrachte ‘daglidmaatschap’.
 • 6-of meer nieuwe leden: €50 korting + €5 restitutie per lid restitutie op het NTTB -lidmaatschap i.v.m. het in rekening gebrachte ‘daglidmaatschap


Factuur

Twee maanden nadat de clinic heeft plaatsgevonden ontvangt de vereniging een factuur van de NTTB. Op deze factuur wordt:
– de eigen bijdrage (€50) in rekening gebracht;
– het aantal daglidmaatschappen voor niet-leden in rekening gebracht;
– indien van toepassing wordt de verkregen korting verrekend op deze factuur.

 
Een clinic aanvragen? Vul dan het formulier in.
Heb je advies / tips nodig over de werving, opvang en behoud van de doelgroep ouderen? Neem dan ook even contact op met Marit Martens Scheers.