fbpx
Selecteer een pagina

NTTB App: ledenpas en wedstrijdformulier

De NTTB App is in de toekomst hét directe communicatiekanaal van de sport naar haar leden. In de ideale situatie heeft elk NTTB-lid de app op zijn telefoon.

De NTTB App is in de zomer van 2020 geïntroduceerd en kent vanaf de start als twee belangrijkste functies:

  1. (Digitale) Ledenpas
  2. (Digitaal) WedstrijdFormulier

Op deze webpagina is informatie te vinden die relevant is voor bonds- en verenigingsfunctionarissen die in hun rol te maken hebben met leden- en of wedstrijdadministratie. Informatie die relevant is voor de spelers/leden zelf is te vinden op de speciale pagina op tafeltennis.nl.

 

Digitale Ledenpas

De ledenpas op de NTTB App is, net als de fysieke ledenpas, een officieel lidmaatschapsbewijs. De fysieke ledenpassen blijven geldig, maar worden niet meer uitgegeven. Nieuwe leden ontvangen geen pasje, net als bestaande leden bij verlies of beschadiging. Leden met een bestaand pasje hebben de keuze om de digitale versie of fysieke versie te gebruiken. De verwachting is dat na enige tijd de pasjes niet meer gebruikt worden.

De digitale ledenpas op de NTTB App is beschikbaar in de Appstore en Google Play store. Registreren door de leden zelf verloopt via het aanmelden met het emailadres zoals dat is geregistreerd in de NTTB Administratie (NAS)Ledenadministrateurs is gevraagd emailadressen van nieuwe en bestaande leden op te voeren, waardoor inmiddels van het grootste deel van de leden het emailadres bekend is.

Voordelen
Het afschaffen van de fysieke ledenpas is duurzaam en bespaart tijd en geld, niet alleen voor de NTTB, maar ook voor de verenigingen die in de huidige situatie administratiekosten moeten betalen bij de aanvraag van een vervangende ledenpas in geval van beschadiging of vermissing.
Het lid hoeft geen extra pasje bij zich te dragen, maar heeft het altijd bij zich. Bovendien kan het lid zelf emailadres en privacy-instellingen aanpassen.

PAGINA MET VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE LEDENPAS OP TAFELTENNIS.NL

Digitaal WedstrijdFormulier

Het digitale wedstrijdformulier in de NTTB App wordt in de najaarscompetitie van 2020 als pilot getest. Na een periode van offline testen door een beperkt aantal gebruikers, is er nu sprake van een live-test. Veel wedstrijden, veel gebruikers en een koppeling met de wedstrijdadministratie, zullen ervoor zorgen dat de app een echte test ondergaat en kan worden aangepast om het papieren formulier geheel te vervangen, als het daarvoor volledig voldoet.

In de najaarscompetitie 2020 blijft het papieren wedstrijdformulier het officiële document. De afspraken rondom de competitie zijn daarmee ongewijzigd. Denk hierbij onder andere aan het verwerken van de uitslagen, aan het verzetten van wedstrijden en aan de boetelijst. Voor de wedstrijdsecretarissen van de verenigingen en voor de competitieleiders verandert er nog niet veel.

Vanaf nu kan een aantal zaken in de NTTB App gedaan worden, waaronder:
– Invoer van uitslagen door de teams zelf (voorkeur voor het invullen van alle gamestanden).
– Het toevoegen van opmerkingen (deze moeten tijdens de pilot ook op het papieren formulier gezet worden).
– Het zetten van de handtekening door de NPC (Non Playing Captain) en/of door de scheidsrechter (ook hier geldt: voorlopig ook op het papieren formulier).
– Het maken van teamplanningen.
– In een paar afdelingen zijn ook de invalverboden opgenomen in de NTTB App.

Bij de teamopgave in NAS heeft de wedstrijdsecretaris aangegeven welke teamleden uitslagen in kunnen voeren in de NTTB App. In NAS en in de NTTB App kan de wedstrijdsecretaris deze autorisaties beheren. Een aanvulling is dat de wedstrijdsecretaris één of meerdere NPC’s aan een team kan koppelen. Dit dient een NTTB-lid te zijn, maar hoeft niet per sé een lid te zijn van de eigen vereniging. Deze NPC’s hebben dezelfde toegang als spelers, maar kunnen uiteraard niet meespelen. Zowel in NAS als in de NTTB App kunnen de NPC’s worden beheerd.

In NAS zijn diverse aanpassingen gemaakt om de koppeling tussen NAS en de NTTB App te regelen. Zo kan men in NAS en in de NTTB App nu kiezen voor invoer van gamestanden, game-uitslagen of set-uitslagen. Resultaten die in NAS worden ingevoerd zullen uiteraard in de NTTB App verschijnen.

Voordelen
Resultaten die door de spelers in de NTTB App ingevoerd worden zullen automatisch in NAS verschijnen, waarna de wedstrijdsecretaris deze resultaten alleen nog maar hoeft te verifiëren. Dit scheelt invoerwerk voor de wedstrijdsecretaris. Verder is NAS dankzij medewerking van TTapp nu ook voorzien van de gamestanden van voorgaande seizoenen. Deze zullen later ook in de NTTB App zichtbaar worden. TTapp werkt net zoals voorheen, maar alleen met de NTTB App kan men naar NAS schrijven.

Als het digitaal wedstrijdformulier leidend wordt zijn geen papieren formulieren meer nodig. Dit is goedkoper voor de verenigingen en duurzamer, er zijn minder portokosten en minder administratieve handelingen.  Ook zal dit leiden tot gebruikersgemak en minder boetes. 

PAGINA MET VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER OP TAFELTENNIS.NL

Helpdesk NTTB App

Helpdesk NTTB App en DWF

– e-mailadres: DWF@tafeltennis.nl

– 06 27090261: dinsdag, woensdag en donderdag bereikbaar tijdens kantoortijden (telefoon + Whatsapp) [Sven Groot]

– 06 57804581: in het weekend en op avonden (voorkeur Whatsapp; telefonisch doordeweeks tussen 19.00 en 20.00 uur) [Wianka Overbeeke]

– 06 21282052: maandag en vrijdag tijdens kantoortijden (voorkeur Whatsapp, telefonisch mag ook) [Ineke de Graaf]