fbpx
Selecteer een pagina

 

Scheidsrechtersopleidingen

 

Voor het leiden van competitiewedstrijden in de eerste divisie heren, eredivisie dames en heren en wedstrijden op grote toernooien beschikt de NTTB over een korps van gediplomeerde scheidsrechters, niveau 4 en 5. Er worden ook scheidsrechters op niveau 3 opgeleid. Zij kunnen bij competitiewedstrijden in de eerste divisie en nationale toernooien optreden als assistent-scheidsrechter en op regionaal niveau als zelfstandig scheidsrechter.

De scheidsrechtersopleidingen zijn inhoudelijk herzien en worden op meerdere niveaus aangeboden. Elk niveau heeft zijn eigen doelgroep en wedstrijdniveau. Niveau 3 scheidsrechters zijn afdelingsscheidsrechters die zelfstandig optreden bij wedstrijden op afdelings- en verenigingsniveau. Daarnaast kunnen zij ook niveau 4 (bonds)scheidsrechters assisteren tijdens wedstrijden. Niveau 5 is gereserveerd voor officials met een internationale licentie. Deze ‘ITTF-ers’ worden ingezet bij wedstrijden op het hoogste niveau.

Spelregelbewijs 1 (SR1) – spelregelkennis op clubniveau
Bijvoorbeeld: alle competitiespelers maar ook geschikt voor recreanten
Kosten:  GRATIS. Klik hier voor de aanmeldprocedure.

Scheidsrechter 2 (SR2) – verenigingsscheidsrechter
Bijvoorbeeld: seniorencompetitie, landelijke jeugdcompetitie, clubkampioenschappen, etc.
Kosten:  GRATIS, via Arbitragecoördinator van de vereniging (deze workshop wordt momenteel niet aangeboden)

Scheidsrechter 3 (SR3) – afdelingsniveau of assistent op landelijk niveau
Eendaagse opleiding tijdens een evenement/wedstrijd (i.o.m. de deelnemer) tot Scheidsrechter 3 onder begeleiding van topscheidsrechters en -opleiders.
Kosten: €195,–
De evenementen waar mogelijk een SR3 opleiding gegeven wordt zijn bij de finale NJM, en het A-toernooi in Den Haag. Voor de data van de evenementen zie de evenementen kalender.

Scheidsrechter 4 (SR4) – nationale toernooien en evenementen
Bijvoorbeeld: NK, Masters, eredivisie, etc.
Kosten: €195,–

Scheidsrechter 5 (SR5)
De NTTB dient in de even jaren kandidaten Scheidsrechter 5 (internationale licentie) voor te dragen. Hiervoor gelden vaste criteria. SR4 die hiervoor in aanmerking komen dienen een Engelstalige spelregeltoets van de ITTF te maken. Een voldoende score geeft toegang dot de SR5 status.

Voor deze opleidingen gelden instroomeisen. Samengevat betekent het dat men een diploma moet hebben op één niveau lager dan waar men de opleiding voor gaat doen. Voor de opleiding Scheidsrechter 4 dient men eerst het diploma SR3 te behalen alvorens door te kunnen stromen, etc.

Ga voor het actuele aanbod opleidingen naar de NTTB Opleidingen Webshop. Meer informatie over de scheidsrechtersopleidingen is te vinden op de pagina downloads of neem contact op met NTTB Opleidingen via opleidingen@tafeltennis.nl

Verklaring Omtrent het Gedrag
Omdat we een veilige sportomgeving willen voor iedereen die wil genieten van de tafeltennissport vragen we alle cursisten van onze opleidingen om een VOG te overleggen. De vereniging kan deze (onder voorwaarden) gratis aanvragen. (Ben je niet clubgebonden, dan kan de NTTB dit doen).

 


 

Relevante links