fbpx
Selecteer een pagina

De komende jaren komt er meer aandacht voor het behouden van onze jeugdleden. De instroom is de afgelopen jaren vrij stabiel maar de uitstroom van leden is structureel groter dan de instroom. Wel is de uitstroom stabiel, of daalt zelfs in enkele leeftijdscategorieën.

Recent is de nieuwe visie Jeugdsport aangenomen door de bondsraad (november 2020), waarmee we nu van start gaan. Stap één is het uitvoeren van een landelijk onderzoek onder de jeugdleden (en ouders) en jongvolwassenen. Wat zijn hun wensen en behoeften? Hoe ervaren zij de tafeltennissport als het gaat om het competitie- en toernooi aanbod? Welke rol speelt de vereniging in het spelplezier en de ontwikkeling? Wat motiveert of demotiveert hen? Het onderzoek moet ons inzichten gaan verschaffen die vertaald kunnen worden naar beleid en concrete acties.

De afgelopen periode zijn er vier stagiaires aangetrokken om het onderzoek uit voeren. Allen 4e-jaars HBO studenten die gaan afstuderen bij de NTTB. Vandaag, 21 januari, kwam het team bij elkaar voor een eerste kennismaking en aftrap (screenshot). De komende periode werken we aan de onderzoeksopzet waarna de uitvoering van het onderzoek gaat plaatsvinden. De afdelingen en verenigingen worden t.z.t. hierover geïnformeerd en bij betrokken, omdat het onderzoek onder de leden persoonlijk uitgevoerd wordt. Wij hopen dan op een actieve rol van de verenigingen, om zo veel mogelijk leden te bereiken en onderzoeksgegevens op te kunnen halen.

Kijk hier voor de berichten waarin onze onderzoeks-stagiairs zich voorstellen:
Lucas Engels (0-11 jarigen: jongste jeugd, leer spelen)
Jill Falkmann (12-14 jarigen: overgang middelbare school)
Jaël Hessing (15-18 jarigen: oudere jeugd, studie en bijbaan)
Lars van Gastel* (19-25 jarigen: jongvolwassenen, overgang naar senioren)
(*Voor Lars is het al zijn tweede stage bij de NTTB)

 

Het onderzoeksteam in de meeting met Marthijn van der Wal en Dennis Rijnbeek