Selecteer een pagina

Het is ondertussen al onlosmakelijk met elkaar verbonden: het NK Tafeltennis en het NTTB verenigingscongres. Ook in 2020 organiseren we op de zaterdag van het NK Tafeltennis een inspirerende dag voor onze bestuurders. Net als vorig jaar willen we ons op zaterdag 29 februari ook richten tot de (technische) kaderleden/vrijwilligers van jouw vereniging. Inschrijven kan tot en met 20 februari!

Nieuwe opzet
Op basis van de feedback die we na het vorige congres ontvangen hebben, richten we het programma flexibeler in en ruimen we veel tijd in om écht met elkaar in gesprek te gaan en tot concrete acties te komen. Het is dit jaar mogelijk om in te schrijven voor losse onderdelen van het congres. Rondom lunchtijd organiseren we een plenair gedeelte met een korte presentatie waarin we ingaan op de belangrijkste ontwikkelingen. Tevens is er tijdens de lunch volop ruimte om te netwerken met collega kaderleden. Door het flexibele programma is er nu meer ruimte voor het kijken naar NK-wedstrijden en de side-events zoals het Jeugdklassentoernooi. Zowel bestuurders als (technisch) kaderleden/vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor de workshops of inspiratiesessies. Je bent in die zin baas over je eigen planning van de dag. Deelname aan het congres, inclusief toegang tot de NK, is gratis voor NTTB-leden die als bestuurslid of kaderlid/vrijwilliger actief zijn binnen hun vereniging of voor hun afdeling. Deze 10e editie heeft als thema:

‘Van inspiratie tot implementatie’ Learn – Share – Act’

Het programma
In tegenstelling tot wat u van ons gewend bent, openen wij dit jaar het congres niet centraal. Uit alle evaluaties onder de deelnemers is de wens om een ‘flexibeler’ programma aan te bieden nadrukkelijk naar voren gekomen. Hier geven we dan ook graag gehoor aan. Deelnemers kunnen zich dit jaar aanmelden voor 1 of 2 workshops én voor een lunch. Wilt u het volgen van een workshop combineren met het kijken naar de NK-wedstrijden, dan is dat goed mogelijk.

Tevens willigen we een tweede verzoek in: meer tijd en ruimte om écht met elkaar in gesprek/discussie/brainstorm te gaan op bepaalde thema’s. Alle workshops duren nu minimaal een uur, sommigen nog iets langer. Tijd om inspiratie op te halen, met elkaar in gesprek te gaan én tot actie over te gaan: Learn, Share, Act.

De plenaire presentatie bieden we dit jaar verkort aan, zo rond de klok van 12:15 uur. Dagvoorzitter Marthijn van der Wal neemt alle geïnteresseerden mee in de meest actuele en interessante ontwikkelingen binnen de Tafeltennisbond en daarbuiten.

Na afloop van de laatste workshopronde is iedereen welkom in de businesslounge voor de borrel. Hier kun je onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraten met de andere aanwezigen. Vanuit de businesslounge kun je tevens de NK-wedstrijden van dat moment goed volgen.

Het gehele programma van het congres ziet er als volgt uit:

10.00 uur – 10.30 uur               Ontvangst met koffie en thee in de Businesslounge
10.30 uur – 12.00 uur               Ronde 1 Workshops en inspiratiesessies

12.15 uur – 12.45 uur               Plenaire sessie met informatie over actuele en interessante ontwikkelingen
(centrale moment van het congres, we hopen hier alle deelnemers te mogen begroeten)

12.45 uur – 13.45 uur               Lunch

14.00 uur – 15.30 uur               Ronde 2: Workshops en inspiratiesessies

15.45 uur – 16.45 uur               Informele borrel met mogelijkheid tot kijken NK wedstrijden

Bekijk een overzicht van alle workshops en inspiratiesessies tijdens het Verenigingscongres 2020.