fbpx
Selecteer een pagina

Op 23 maart waren ruim 100 deelnemers van ongeveer 60 verenigingen aanwezig in de businesslounge van het Landstede Sportcentrum te Zwolle, tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Tafeltennis. Het was goed om te zien dat de opkomst een stuk hoger was dan de afgelopen 2 jaar. Zowel meer deelnemers als verenigingen waren vertegenwoordigd. 

Het thema was “De Gelukkige Tafeltennisvereniging”. 

Na een woord van welkom door NTTB-voorzitter Jan Simons gaf Hoofd Sportparticipatie Marthijn van der Wal een korte terugblik op 2023 en stond hij wat langer stil bij een aantal interessante ontwikkelingen voor de verenigingen. De presentatie kan je hier terugkijken. 

Hierin werd onder andere aandacht gevraagd voor:

  • Het nieuwe platform voor promotiemateriaal staat live. Klik hier voor het nieuwsbericht.

    Job van Eunen aan het woord

  • Volg 1 of meerdere workshops en/of neem deel aan de participatiebijeenkomsten die dit voorjaar verspreid over het land georganiseerd worden. De diverse digitale en fysieke bijeenkomsten vind je op https://www.nttb.nl/digitale-workshops-en-fysieke-ledenparticipatiebijeenkomsten/. Hiervoor kun je je nog inschrijven.  

Daarna was het tijd voor De Gelukkige Tafeltennisvereniging. 

Job van Eunen en Arjan Jansen namen de aanwezigen mee in een aanpak om succesvol te verenigen, met daarbij de belofte: leden gedragen zich als trotse eigenaren van de vereniging. 

In de volle businesslounge werd in groepjes van 4 uitgebreid gesproken over een aantal onderwerpen. Dit zorgde ervoor dat veel verenigingsbestuurders in gesprek raakten met andere verenigingsbestuurders. 

Hier vind je de presentatie die weergeeft wat er besproken is. Op de voorlaatste pagina staat ook een oproep om de missie van Socratio te delen: Nederland elke dag een beetje gelukkiger met elkaar te laten verenigingen. 

Na de lunch was er nog de ruimte om diverse mensen 1-op-1 te spreken in de Meet & Greet. Met de borrel kwam er een einde aan het congres. De deelnemers konden daarna nog genieten van de NK-wedstrijden. 

Deelnemers kregen verschillende opdrachten tijdens de sessie

Enkele ontvangen reacties: 

  • Het gaat om het verbonden voelen: wij zijn samen de club. 
  • Fijne opzet NK, het NTTB-congres was prima georganiseerd, voor ons een bevestiging dat we als club best goed bezig zijn op diverse fronten. 
  • Ik hoop dat dit ons helpt om onze club een stap verder te brengen. 
  • We nemen dit mee tijdens onze ALV. 

Elke deelnemende club kon na afloop het boek “De Gelukkige Vereniging” ophalen.  

Vervolg
Vanuit NTTB Verenigingsontwikkeling willen we graag onze clubs helpen om een vervolgstap te zetten. Goed nieuws: hiervoor zijn mogelijkheden! Tijdens de digitale workshop Verenigingsontwikkeling op dinsdag 2 april vertelt Ineke de Graaf hier meer over. Schrijf je hiervoor snel in via https://www.nttb.nl/inschrijfformulier-digitale-workshops/. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Ineke (graaf@tafeltennis.nl). 

Dit geldt zowel voor de deelnemers aan het Verenigingscongres als voor bestuursleden die niet aanwezig waren.