fbpx
Selecteer een pagina

Ook in 2021 kunnen verenigingen bij de Tafeltennisbond een Table Stars XL tafeltennis clinic aanvragen, geheel verzorgd door MJ Tafeltennis. Er is een stimuleringssubsidie van €100,- beschikbaar én we bieden graag een gratis online sessie aan waar we de kaderleden van de club voorzien van tips & tricks als het gaat om ledenwerving.

Onlangs hebben we dit nieuwsbericht geplaatst over de daling van het landelijke ledenaantal bij de Tafeltennisbond. We zien vooral dat door Covid-19 de meeste tafeltennisverenigingen beduidend minder nieuwe jeugdleden aantrekken, wat een logisch gevolg is van alle beperkingen die in 2020 golden.

Toch zijn er gelukkig ook verenigingen die in deze moeilijke omstandigheden ledenwerfsuccessen hebben behaald. Neem als voorbeeld TTV Trias of Shot (s), die ondanks de beperkingen van afgelopen najaar op een veilige en verantwoorde manier een ledenwerftraject zijn gestart. Met de Table Stars Xl clinic en goed georganiseerde vervolglessen op de vereniging is het hen gelukt om nieuwe leden te werven. Zo heeft Trias een nieuwe groep van maar liefst tien 6-9 jarigen kunnen starten én kwamen er maar liefst 35 kinderen naar de vervolglessen van Shot (s).

Table Stars clinic Xl door MJ Tafeltennis
In MJ Tafeltennis hebben we een partner die uitblinkt in het verzorgen van schoolclinics. Met de Table Stars clinic XL krijgt de school gegarandeerd een gave gymles en bovendien neemt MJ Tafeltennis ook alle materialen (tafels, batjes, ballen, spellen) mee dus kan de clinic op iedere gymlocatie plaatsvinden. Omdat we zien dat deze formule werkt, bieden we een stimuleringssubsidie van €100,- aan.

Digitale sessie ‘ledenwerving’
Met alleen de organisatie van een schoolclinic ben je er nog niet. Er zal meer gedaan moeten worden om de kinderen van schoolclinic naar de club te krijgen. Middels een gratis digitale sessie deelt NTTB collega Sven Groot zijn ervaringen en die van andere clubs zoals deze aanpak van TTV Trias en deze aanpak van SHOT om de vereniging te ondersteunen tijdens de voorbereidingen van het ledenwerftraject.

Maak gebruik van de stimuleringssubsidie inclusief digitale sessie ledenwerving en neem contact op met Sven Groot via groot@tafeltennis.nl. Let op, onderstaande voorwaarden zijn van toepassing.

Voorwaarden stimuleringssubsidie

  1. De vereniging vraagt de clinic aan bij Sven Groot
  2. De clinic wordt gegeven door één professional van MJ Tafeltennis(Mark of Jeroen)
  3. De clinic vindt plaats in 2021
  4. De clinic wordt gegeven op de basisschool (groep 3 t/m 8), onder schooltijd
  5. De clinic bestaat uit 2 dagdelen (ochtend & middag)
  6. De vereniging levert minimaal 2 trainers/begeleiders die assisteren bij de clinic, die bij voorkeur ook aanwezig zijn bij de vervolglessen op de club
  7. De vereniging biedt een vervolgactiviteit aan dat plaats vindt binnen 3 weken na de schoolclinic. Hiervoor kunnen eventueel de Table Stars flyers en posters ingezet worden om promotie te maken / kinderen iets mee te geven na afloop van de clinic
  8. De vereniging neemt zelf de kosten van de clinic op zich (gemiddeld €400,-) en ontvangt €100 subsidie vanuit het bondsbureau