fbpx
Selecteer een pagina

Na twee jaar achtereen (2020 en 2021) de Verenigingsmonitor uitgestuurd te hebben naar alle verenigingen, slaan we dit jaar over.
Op het gebied van Verenigingsontwikkeling zijn er wel vervolgstappen.

Waarom geen Verenigingsmonitor:
– Op basis van de Verenigingsmonitor 2021 en de gesprekken en input van de Afdelingsondersteuners zijn we tot een ‘longlist’ met mogelijke kandidaat verenigingen gekomen. Op basis van deze lijst nodigen we verenigingen uit voor een uitgebreid intakegesprek waarin de ontwikkelbehoefte van de vereniging centraal staat. De afgelopen twee jaar hebben we ca. 40 verenigingen uitgebreid gesproken en kunnen helpen in hun ontwikkeling. Buiten deze verenigingen om hebben we ook andere verenigingen kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Meer info over Verenigingsontwikkeling lees je hier.

– in 2022 ligt onze focus (en daarmee inzet) vrijwel geheel op het ondersteunen van de verenigingen. De intakegesprekken met de verenigingen vormen hiervoor een belangrijke basis. Verenigingen die we nog (nog) niet geselecteerd hebben voor een intakegesprek maar die wel aan de gang willen om zich te ontwikkelen kunnen ook in aanmerking komen voor een intakegesprek. Bij de ondersteuning en ontwikkeling maken we gebruik van de kansen die het Sportakkoord biedt. Neem daarvoor alvast een kijkje op onze Sportakkoord pagina en neem bij interesse of vragen gerust contact op via de speciaal daarvoor bestemde formulieren.

– Een groot deel van 2021 zijn de verenigingen dicht geweest of heel minimaal open. De focus van de meeste verenigingen gaat uit naar het heropenen van de sport en het ontplooien van nieuwe activiteiten.

Eind dit jaar kijken we of we in 2023 weer mee gaan doen met de VO-monitor, samen meer steeds meer andere sportbonden.
De ruim 130 verenigingen die de afgelopen jaren hebben deelgenomen behouden wel hun toegang tot de benchmark om zo waardevolle inzichten te kunnen opdoen.