fbpx
Selecteer een pagina

Ben jij iemand die van afwisselend werk houdt? Ben je als professional of ervaren vrijwilliger/trainer betrokken bij de tafeltennissport en wil je verenigingen een stap vooruit helpen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De Nederlandse Tafeltennisbond is een sportbond met ruim 500 aangesloten verenigingen met ongeveer 25.000 leden.

Op de afdeling Sportparticipatie besteden we veel aandacht aan verenigingsondersteuning en aan verenigingsontwikkeling.

Via het Sportakkoord zijn er mogelijkheden om verenigingen te begeleiden in onder andere trajecten op het gebied van Werving, Opvang en behoud.

We zijn hiervoor op zoek naar meerdere

Procesbegeleiders Werving, Opvang en Behoud (20 uur per opdracht)

 Wij begeleiden de vereniging (de kaderleden die met dit thema aan de slag gaan binnen de club) om te werken aan een gezond ledenbestand: werving, opvang en behoud. Met de vereniging gaan we in gesprek om te bekijken op welke doelgroep de vereniging zich wil en kan richten, om vervolgens een plan van aanpak te maken én uit te voeren. Denk bij de doelgroepen onder andere aan jeugd, jongeren, jongvolwassenen, ouderen, meisjes/vrouwen, mensen met een beperking.

De procesbegeleider heeft 5 dagdelen ter beschikking om met het verenigingskader aan de slag te gaan en hen in het proces te begeleiden. Hiermee versterken we het verenigingskader in een gestructureerd traject waarmee de vereniging kennis en knowhow vergaart die zij zelfstandig op de langere termijn kan inzetten.

Het totale proces neemt 5-8 maanden in beslag. Voor het bepalen van de doelgroep sluiten we aan bij de ambitie van de verenigingen. In de meeste gevallen zal het gaan om de doelgroep jeugd.

Wie zoeken we?    

We zoeken mensen die flexibel inzetbaar zijn om één of meerdere clubs te begeleiden in het uitvoeren van hun ambitie op het gebied van ledenwerving, opvang en behoud.

De procesbegeleider geeft sturing en helpt het verenigingskader in het proces, vanuit een coachende rol. Het verenigingskader leert om structureel te werken aan de ontwikkeling van de vereniging.

Gewenste competenties:

  • In staat om samen met een werkgroep binnen de vereniging een stappenplan te schrijven en vervolgens de implementatie en borging te begeleiden
  • Teambuilder
  • Bij voorkeur affiniteit met de tafeltennissport
  • Affiniteit met jeugd of met andere doelgroepen
  • Affiniteit met verenigingsondersteuning of met bestuurswerk
  • Netwerker
  • Trainer of affiniteit met de rol van de verenigingstrainer

Je bent proactief en hebt een servicegerichte instelling. Je onderschrijft de kernwaarden van de NTTB: Samen, Open, Vitaal en Ondernemend.

De werkzaamheden zijn deels ‘op de club’ en deels vanuit huis. De werktijden worden flexibel ingevuld in overleg met de vereniging. De procesbegeleider rapporteert aan de coördinator vanuit het Bondsbureau.

 Wat bieden we?

We bieden een dynamische opdracht in het hart van onze sport: bij de vereniging.

Je ontvangt een uurvergoeding op freelanc basis conform afspraken die we vooraf maken.

Heb je belangstelling, neem dan contact op met Ineke de Graaf (graaf@tafeltennis.nl of 06 212 82 052).