fbpx
Selecteer een pagina

Nu de winter eraan zit te komen, de tafeltennisaccommodaties weer volop in gebruik zijn en de gasprijzen maar blijven stijgen is het een goed moment om als vereniging weer eens na te denken over bijvoorbeeld isolatie van de verenigingsaccommodatie.

Uiteraard brengt dat kosten met zich mee, maar met stijgende energieprijzen, neemt de terugverdientijd alleen maar af. Ook zijn er subsidies beschikbaar, die onder voorwaarden 20 tot 30% van de kosten voor rekening nemen. Uit onderstaande infographic over de ‘BOSA’-subsidie over2020 blijkt dat er veel meer subsidie aangevraagd is voor licht en zonnepanelen, dan voor warmte en isolatie. Daar liggen dus nog mogelijkheden.

UPDATE 14 oktober: ook NOC*NSF herkent de problematiek: https://nocnsf.nl/nieuws/2021/10/grote-stijging-energielasten-voor-sportclubs-vanaf-2022-verwacht

 

 

 


Financiering

Bij het Landelijk Steunfonds kan tegen een lage rente een financiering van maximaal 10.000 euro worden aangevraagd, voor grotere leningen is er de Sportlening van het BNG Duurzaamheidsfonds. Kijk hier voor ondersteuning en alle financieringsmogelijkheden.

Dit artikel is onderdeel van een reeks artikelen over Duurzaamheid. Kijk hier voor het vorige artikel:

Energietransitie Motor en hoe klimaatvriendelijk is de sportwereld?