fbpx
Selecteer een pagina

Natuurlijk kan je een tafeltennisclub niet vergelijken met een voetbalclub. Al is het alleen al in omvang. Toch is het verhaal van de meest duurzame club van Nederlands een inspiratie voor als je als tafeltennisclub met dit thema aan de slag wilt gaan. Het is namelijk niet een club uit een grote stad die met de prijs aan de haal ging, maar een club uit een Fries dorp van 10.000 inwoners:

Het Friese FC Burgum werd in april dit jaar uitgeroepen tot de meest duurzame club van Nederland. Een titel die verder gaat dan een duurzaam gebouw. “Als voetbalvereniging kennen wij 3 waarden: hart voor de club, hart voor de sport en hart voor de omgeving. We vinden dat we een verantwoordelijkheid hebben die verder gaat dan de club. Wij zijn ook verantwoordelijk voor de ondernemers en het dorp: de leefbaarheid en meer. Het concept van het nieuwe complex is de huiskamer van Burgum. Daarin is de voetbalkantine meer dan de voetbalkantine. Wij delen de ruimte met anderen: sportclubs maar ook maatschappelijke organisaties. Zo geven we ook uiting aan de sociale duurzaamheid waar we actief op inzetten”, aldus voorzitter Dirk van der Woude.

Bekijk en/of beluister hieronder de Sportinnovatie Talk waarin de voorzitter van de club het verhaal toelicht. Liever lezen? Klik dan hier.

 

 

 

Dit artikel is onderdeel van een reeks artikelen over Duurzaamheid. Kijk hier voor ondersteuning vanuit de NTTB en andere organisaties en alle financieringsmogelijkheden.
Kijk hieronder voor eerdere artikelen over dit thema.

 

Klimaat: Glasgow of dichter bij huis (en club)?

Hoge gasprijs, tijd voor isolatie