fbpx
Selecteer een pagina

Woensdag 22 september is een nieuwe brief van het hoofdbestuur aan de verenigingen gestuurd, met informatie over de coronamaatregelen, specifiek het coronatestbewijs en hoe dat toe te passen in de tafeltennissport.

Lees hieronder de brief

Informatie n.a.v. de persconferentie van dinsdag 15 februari 2022             17 februari 2022

Beste verenigingsbestuurders,

Op dinsdagavond 15 februari heeft er een nieuwe persconferentie met betrekking tot het coronavirus plaats gevonden. Het kabinet heeft bekend gemaakt dat de samenleving stapsgewijs weer open gaat.

Stapsgewijs versoepelen
Vanaf vrijdag 18 februari kan de kantine van de sportaccommodatie open tot 01.00 uur en blijft het coronatoegangsbewijs (CTB) gelden waar het nu ook getoond moet worden. Binnen zijn de bezoekersnorm, placering, het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter afstandsregel niet meer verplicht.

Vanaf 25 februari gelden overal de normale openingstijden en vervalt ook de CTB-plicht op plaatsen waar minder dan 500 mensen bijeen zijn.

Iedereen kan weer spelen
Daarmee zijn de laatste beperkingen voor de sport van tafel en kunnen de verenigingen weer volop leden op de club ontvangen. We weten dat er leden zijn die geen CTB konden of wilden laten zien, ook zij zijn nu weer welkom.

Wij hebben tijdens de coronaperiode de ledenontwikkeling goed in de gaten gehouden. Wij zien uit ons onderzoek onder oud-leden dat veel (45%) van de opzeggers in het vierde kwartaal van 2021 aangaven dat corona een rol speelde bij hun opzegging. Daarbij werd het CTB door ongeveer 10% expliciet genoemd. Maar sommigen gaven daarbij zelf aan: “Als de QR-code wordt afgeschaft ga ik weer spelen!”

In de tweede helft van 2021 zagen we onze ledenaantallen weer stijgen. Ondanks het invoeren van nieuwe beperkingen in het laatste kwartaal van 2021, kwamen we eind 2021 weer op hetzelfde ledenaantal als aan het begin van het jaar. Onze verenigingen weten leden te behouden en te werven, zeker als er geen beperkingen zijn, zoals vanaf 25 februari weer het geval is.

Ik roep u daarom op om oud-leden te benaderen en hen weer welkom te heten op de club. Kijk naar goede voorbeelden van andere verenigingen om nieuwe doelgroepen te benaderen. Maak gebruik van subsidie om een clinic voor schooljeugd te organiseren of laat de trainers meedoen aan een trainersworkshop gericht op deze doelgroep. Haal pingpongers naar de club door tafels te verhuren via PingPongbaas. Of meld de vereniging aan voor programma’s zoals OldStars tafeltennis, Para-Tafeltennis en Schuiftafeltennis.

Kelvinbaan 48, 3439 MT in Nieuwegein • Postbus 2650, 3430 GB Nieuwegein • Telefoon 06 – 53896027

Kortom, er zijn volop mogelijkheden om de vereniging weer te laten groeien. Hulp nodig? Met Verenigingsontwikkeling helpen we verenigingen te bouwen aan de toekomst. En met het Sportakkoord zijn (betaalde) extra ondersteuningsvormen beschikbaar. Volg daarvoor bijvoorbeeld de digitale sessies in de Week van de Verenigingsontwikkeling.

Tenslotte
Beste bestuurders, wat is het fijn dat alle beperkingen binnenkort achter ons liggen. We kunnen met zijn allen weer aan de slag! Het Hoofdbestuur heeft, zoals u in deze brief kunt lezen, vele tips voor u om te zorgen dat uw ledenaantal op peil blijft en wellicht weer kan groeien. Ik wens u veel succes en uiteraard een goede gezondheid en u weet: De NTTB zijn en blijven we samen!

Met vriendelijke groet, NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

Jan Simons Uw voorzitter

Bekijk het Coronadossier voor alle coronagerelateerde info.
Bekijk het actuele sportprotocol op https://nocnsf.nl/sportprotocol
Bekijk de veelgestelde vragen