fbpx
Selecteer een pagina

Drie verenigingen maken kans op de titel Tafeltennisclub van het jaar. Dit zijn Ping Ping Alkmaar, Tafeltennis Goes en SVE. Op woensdag 9 juni volgt er een digitale bekendmaking van de winnaar.

Eerder werden de Gemeente-, Provincie-, en wildcardwinnaars van de landelijke verkiezing Club van het Jaar bekendgemaakt. De gemeentewinnaar op basis van het aantal stemmen, de provinciewinnaar (ook) op basis van de motivatie en de wildcardwinnaars uiteraard op motivatie. Bij de gemeentelijke winnaars zat één tafeltennisvereniging (TTV Goes) en vier andere clubs eindigden in hun gemeente in de top 5.

De jury van de NTTB heeft op basis van de motivatie van de clubs de volgende drie clubs (in willekeurige volgorde) genomineerd voor tafeltennisclub van het jaar. Op 9 juni maken we in een videocall met de drie clubs bekend wie er wint, gelijk met de bekendmaking van de landelijke winnaar Club van het Jaar 2021.

Ping Pong Alkmaar

Een ondernemende club met oog voor de maatschappelijke ontwikkelingen. De vereniging is in opbouw, waar denken in kansen in 2020 heeft geleid tot een mooie ontwikkeling als vereniging. Ze wedden niet op één paard. Integendeel. De club heeft meerdere wegen bewandeld. Met succes. Zowel nationaal als internationaal. De verbinding is gemaakt met scholen, en dat heeft geresulteerd in onder meer een toename van het aantal meisjes. De club werd hiervoor al eens in het zonnetje gezet. De club is aan het zaaien en ook al aan het oogsten. Bewonderingswaardig. Van deze club gaan wij in de toekomst zeker van horen!

Tafeltennis Goes

Een club oprichten is tegenwoordig geen makkelijke opgave, zeker niet in een coronajaar. In een moeilijke periode heeft de club personen weten te binden aan de club en dat is een knappe prestatie. We zijn onder de indruk van het ondernemerschap. De oprichters hebben het aangedurfd in corona tijd een nieuwe club op te starten en tevens ook al mee te gaan met maatschappelijke ontwikkelingen en willen daar een bijdrage aan leveren. Voorbeelden zijn de para-tafeltennis afdeling, initiatieven voor de ouderen en de verbinding met het basisonderwijs. Kortom: van niets naar veel in een bijzonder Corona-jaar!

Nieuwe club Tafeltennis Goes van start: ‘Kom bij ons tafeltennissen!’

SVE

De club is een echte ‘voor en door leden’-vereniging waar de fraaie accommodatie al jarenlang het centrum voor tafeltennisbeleving is de eigen regio. De bouw van de zaal dertig jaar geleden was een mooi voorbeeld voor de toekomst, moeten de leden gedacht hebben. Dus hebben ze met elkaar de handen uit de mouwen gestoken en hebben de hal gemoderniseerd. Het tafeltennis zelf is ook steeds aan bod gebleven, binnen én buiten. SVE is zichtbaar, in en rondom Utrecht. SVE is allerlei opzichten klaar om weer aan de slag te gaan!