fbpx
Selecteer een pagina

Tafeltennisliefhebbers in Zeeland opgelet: de provincie is met Tafeltennis Goes een spiksplinternieuwe club rijker! Oprichter en voorzitter Martin Fierloos vertelt over de ambities van de op 1 juni opgerichte vereniging, waar iedereen welkom is om een balletje te komen slaan.

Het aantal NTTB-clubs nam de laatste jaren helaas af, maar gelukkig is het bewijs daar dat er ook plaats is voor nieuwe verenigingen! Ping Pong Alkmaar werd op 25 mei 2018 opgericht en timmert sindsdien hard aan de weg met veel leuke jeugdactiviteiten, open trainingsavonden en deed zelfs een heuse wereldrecord poging. De club is niet langer het jongste NTTB-lid, want op 1 juni van dit jaar werd ruim 200 kilometer zuidelijker TT Goes opgericht. Ook die club heeft mooie ambities. ‘De vereniging is er voor iedereen met passie voor tafeltennis behorend tot ieder denkbare doelgroep en we streven ernaar om doelgroepen met elkaar te verbinden’, zo staat er geschreven op de keurig ingerichte clubwebsite van TT Goes.

Tijd voor actie
Schrijver van de tekst en oprichter van TT Goes is Martin Fierloos. Het zat de Zeeuwse tafeltennisliefhebber dwars dat er in zijn woonplaats geen club meer over was toen hij terug verhuisde naar zijn provincie en besloot dat het tijd was voor actie. “Vroeger had je volgens mij zelfs twee clubs in de stad, maar het aantal verenigingen is helaas gekrompen in onze provincie. Toch dacht ik: in een stad van 30.000 inwoners zal er heus interesse zijn in onze mooie sport! Ik keek naar TTC Middelburg en dacht: wat zou het gaaf zijn als we ook hier in Goes een club kunnen oprichten!”

Vakantie tafeltennis
Hij verzamelde een enthousiast clubje om zich heen en zette zijn schouders onder het project. In februari van dit jaar kwamen er 40 belangstellenden af op proeftrainingen en de reacties waren positief. Kort daarna kon er door de coronamaatregelen helaas niet meer gespeeld worden, maar op de achtergrond was de oprichting van TT Goes in volle gang. “We bouwden een website en moesten een hoop papierwerk in orde maken, maar het gaf ons veel energie”, zegt Fierloos. “In de zomer hebben we vakantie tafeltennis gespeeld in onze accommodatie Omnium en dat was tof. Bovendien kunnen we door de samenwerking met Sportclub Gehandicapten Beveland ook para-tafeltennis aanbieden, dat toont direct aan dat we er voor iedereen willen zijn.”

Genoeg ambities
Voorlopig traint TT Goes op maandagen en vrijdagen van 19.00 tot 20.30 uur. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend en zonder kosten drie keer langskomen om de sfeer te proeven, een balletje te slaan en te kijken of onze club wat voor je is. Ambities zijn er genoeg. “We willen een veilige en stimulerende omgeving voor de jeugd bieden, waar ze zich sportief, sociaal en mentaal kunnen ontwikkelen. Vanaf januari kunnen we hopelijk een paar (jeugd) teams inschrijven voor de competitie. Ook lijkt het ons tof op om op lange termijn toernooien te organiseren, het format van de ‘Beste Pingponger van Haarlem’ zouden we kunnen kopiëren en we hopen te leren van andere clubs, met wie we hopelijk kunnen samenwerken.”

Fierloos wil flink wat promotie gaan maken voor de club in de omgeving, is op zoek naar sponsoren en natuurlijk naar enthousiaste leden die graag bij TT Goes komen spelen. “Iedereen is welkom om bij ons te komen spelen. We hebben een goede start gemaakt en gaan met veel positieve energie aan de slag om een mooie club op te bouwen!”

Leden van TT Goes op de training.