fbpx
Selecteer een pagina

Licenties senioren

Wijzigingen van de landelijke senioren licenties (A, B en C) worden in voorkomende situaties alleen automatisch verhoogd als een speler of speelster een daarvoor vastgesteld resultaat heeft bereikt. Dit gaat om deelname aan de landelijke competitie, het deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen (senioren) of de Nationale Meerkampen (senioren) en de plaats op de Nederlandse- of wereldranglijst voor senioren. 

In alle andere gevallen wordt de seniorenlicentie alleen verhoogd via een aanvraag aan de landelijke licentiefunctionaris senioren. Zoals voor een speler/speelster die in een buitenlandse competitie uitkomt, voor een speler/speelster die deelneemt aan de afdelingscompetitie, voor een speler of speelster die voldoende aantal toernooipunten hebben bereikt en voor jeugd en 1e-jaars senioren die een bepaalde plaats op de jeugdranglijsten hebben bereikt.

Als een speler/speelster niet (meer) voldoet aan de noodzakelijke criteria wordt de licentie automatisch verlaagd. Ondanks alle zorgvuldigheid kunnen er toch fouten zijn gemaakt. Indien er onjuistheden zijn of je het niet eens bent met de licentiewijziging en je hebt goede argumenten voor handhaving van de oude licentie, dan kun je de landelijke Seniorenlicentiefunctionaris verzoeken de wijziging op grond van die argumenten opnieuw te beoordelen.

Het inschrijven voor toernooien gaat op basis van licentieklassen. In de toelichting senioren staan de voorwaarden voor het bepalen van de seniorenlicenties. Voor spelers en speelsters, die naar een andere vereniging zijn gegaan, kan het voorkomen dat hun vorige vereniging nog achter hun naam staat.

Niet landelijke senioren licenties (D, E, F, G en H) kunnen gewijzigd worden op aanvraag bij de licentiefunctionaris


Relevante links