fbpx
Selecteer een pagina

Sinds de invoering van de niet-celluloid bal heeft het Hoofdbestuur goedkeuring verleend om in de afdelingscompetities en -toernooien ook niet-celluloid trainingsballen toe te staan. Eén van de redenen hiervoor is om de verenigingen niet op kosten te jagen, omdat de aanschaf van niet-celluloid 3-ster ballen duurder is in vergelijking met de celluloid ballen van destijds.

Afdelingscompetitie- en toernooien
De niet-celluloid trainingsballen (1 of 2-ster) die voor het seizoen 2022-2023 ter registratie bij ons zijn aangeboden en komend seizoen 2022-2023 gebruikt worden tijdens de afdelingscompetities en -toernooien, vind je hier. Trainingsballen die niet op deze lijst voorkomen zijn niet toegestaan.
Ten opzichte van vorig jaar zijn er weinig veranderingen en is de lijst grotendeels hetzelfde gebleven.

Wil je een niet-celluloid trainingsbal ter registratie voordragen, stuur dan een verzoek naar boer@tafeltennis.nl. Meer informatie over goedgekeurde materialen vind je op Materiaal – NTTB.

Landelijke competitie en toernooien
Eerder deze maand publiceerden wij een bericht over de landelijke competitie waar vanaf 1 augustus alleen niet-celluloid 3-ster ballen met naad zijn toegestaan. De lijst van de ITTF bevat 79 goedgekeurde niet-celluloid wedstrijdballen, hiervan zijn er (op dit moment) 64 met naad (with seam), zie ITTF-Equipments (selecteer in de kolom ‘Type’: ‘With seam’). Uiteraard mogen deze ook in de afdelingscompetitie gebruikt worden.