fbpx
Selecteer een pagina

Twee maanden geleden meldden wij dat de NTTB, samen met NOC*NSF en elf andere sportbonden, een online platform voor sportbestuurders is gestart. Een platform voor én door bestuurders. Een platform waar bestuurders met elkaar in gesprek gaan, vragen kunnen stellen en beantwoorden.   

Op 5 april organiseerden we, samen met de Judobond en de Honk- en Softbalbond, een webinar voor de geïnteresseerden waar we hebben laten zien hoe het platform werkt. Sindsdien hebben al heel wat bestuurders van tafeltennisverenigingen gebruik gemaakt van het Sportbestuurdersplatform.  

 

Ervaringen gebruikers
Zo vroeg Gerwin Woelders (voorzitter van Tafeltennis Zwolle) om inspiratie voor wervingsacties in de lokale media. Sinds corona blijft de groei van seniorleden (20-50 jarigen) een beetje achter bij zijn vereniging. Daarop volgden meerdere nuttige reacties en tips van tafeltennisbestuurders, maar ook bestuurders van andere sportverenigingen. De vereniging gaat nu intern een actie uitzetten om een mooie folder te ontwerpen. Zelf heeft Gerwin een vereniging van een andere sportbond kunnen helpen door de modelstatuten voor verenigingen van de NTTB te delen. “Ik vind het platform een heel goed initiatief en zal het zeker vaker gaan gebruiken”, geeft de voorzitter van Tafeltennis Zwolle ons mee.  

Ook Arthur Koomen, de voorzitter van tafeltennisvereniging Stede Broec, had zich aangemeld voor het webinar op 5 april. Naar aanleiding daarvan stelde hij een heel actuele vraag op het platform, namelijk over de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Ook daarop kwamen diverse reacties binnen. Ook Arthur gaf aan het platform een goed initiatief te vinden en zal er waarschijnlijk vaker gebruik van maken.  

Op de vraag van Jan Tammenga (bestuurslid van Midstars uit Middelstum) over de subsidiemogelijkheden met betrekking tot de nieuwbouw van een nieuwe sporthal kwamen ook een aantal uitgebreide reacties. De vereniging uit Middelstum is al negen jaar (sinds de aardbeving destijds) aan het strijden voor een nieuwe accommodatie. Maar er lijkt schot in de zaak te zitten en de verwachting is dat er volgend jaar aan de bouw begonnen kan worden. “De nieuwe accommodatie zal wel een duurzaam complex moeten worden, want met de gasprijzen van tegenwoordig is het financieel gezien niet lang meer vol te houden”, aldus Jan Tammenga.  

Voor- en door bestuurders
Het Sportbestuurdersplatform is echt een platform voor- en door bestuurders. Het moet de centrale plek worden waar bestuurders makkelijk, snel en efficiënt goede oplossingen kunnen vinden voor generieke vraagstukken waarbij zij een beroep doen op de kennis van medebestuurders. Denk hierbij aan onderwerpen als financiën, vrijwilligerswerving of ledenbehoud. Maar ook tafeltennis specifieke vragen kunnen op het platform gesteld worden!
Meer informatie en uitleg kan je vinden op Sportbestuurdersplatform – NTTB.  

Interesse in het platform?
Ben je na het lezen van bovenstaande ervaringen en informatie benieuwd naar het platform en heb je vragen en/of kennis die je wilt delen?
Neem dan contact op met hexspoor@tafeltennis.nl