fbpx
Selecteer een pagina

 

Sportbestuurdersplatform

Sportbestuurdersplatform is de community die vertegenwoordigers, bestuurs- en commissieleden van clubs on- én offline met elkaar verbindt waardoor het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen makkelijker wordt. Elkaar helpen, informeren en inspireren. Kortom: samen werken aan sterke clubs!

Samen met NOC*NSF en andere sportbonden maken we dit platform mogelijk. Daarbij werken we nauw samen met de Judobond en de Honk- en Softbalbond om kennisdeling nóg waardevoller en leuker te maken!!

Elkaar helpen en van elkaar leren  

Aan vertegenwoordigers, bestuurders en commissieleden van clubs lijken steeds hogere eisen te worden gesteld. Je moet de club draaiende houden en inspelen op de vele behoeften van (potentiële) sporters. Hoe ga je om met de dagelijkse praktijk en hoe zorg je er ook nog voor dat je club toekomstbestending is? Gelukkig hoef je het wiel niet altijd opnieuw uit te vinden. Natuurlijk heeft iedere club zijn eigen uitdagingen, aanpak en oplossingen. Maar elkaar helpen en van elkaar leren kan natuurlijk altijd. En dat kan gemakkelijk met deze community! Je kunt vragen stellen aan elkaar, elkaar helpen door vragen beantwoorden, inspiratie delen en vinden, en natuurlijk in contact komen met elkaar.

Wat vind je op het Sportbestuurdersplatform? 

  • Vraag en antwoord
    Stel je vragen en geef antwoorden op vragen rondom verschillende thema’s die bij praktisch iedere club spelen. Denk hierbij aan vrijwilligersbeleid, ledenwerving en -behoud, accommodatiezaken, financiën, en de rol van een bestuurder.  Ook is er ruimte voor sport specifieke vragen (Tafeltennis, Judo of Honk- en Softbal)
  • Inspiratie 
    Sportbestuurdersplatform biedt eenvoudig de mogelijkheid om succesverhalen van jouw club te delen met andere clubs óf om de successen van andere clubs te lezen.
  • Ontmoeting
    Plan eenvoudig een (digitale) bijeenkomst in om laagdrempelig in gesprek te gaan met enkele vertegenwoordigers, bestuurders en commissieleden van clubs uit jouw omgeving of juist uit een heel andere omgeving. Hoe pakken zij bepaalde vraagstukken aan? Een ontmoeting kan veel nieuwe inzichten opleveren!

Neem alvast een kijkje

Voor wie?  

Het sportbestuurdersplatform is voor vertegenwoordigers van clubs die aangesloten zijn bij één van de deelnemende sportbonden. In ons geval betekent dit dat alle vertegenwoordigers van bij de NTTB aangesloten tafeltennisclubs kunnen deelnemen.

Sportbestuurdersplatform is een ‘invite-only’ platform. Dat betekent dat jij als vertegenwoordiger van een club uitgenodigd moet worden om toegang te verkrijgen. Je kan je interesse kenbaar maken via mail: Tessa Hexspoor

Let op: Om toegang te krijgen tot de volledige inhoud en functionaliteiten van het platform heb je een account nodig. De Tafeltennisbond kan een account voor jou aanmaken. Hiervoor is het noodzakelijk dat je in de verenigingsadministratie NAS geregistreerd staat als bestuurder of functionaris. Sta je nog niet (correct) in NAS geregistreerd? Neem dan contact op met de secretaris van je vereniging. Hij of zij kan die registratie in orde maken.