fbpx
Selecteer een pagina

De Olympische Spelen van 2020 zijn door de uitbraak van het coronavirus uitgesteld naar 2021. Dat heeft het IOC dinsdag bekendgemaakt. Het grootste sportevenement ter wereld stond gepland van 24 juli tot en met 9 augustus. Ook de Paralympische Spelen gaan niet door.

In de afgelopen tijd waren er veel nationale sportbonden, olympisch comité’s én sporters die hadden aangedrongen op uitstel door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Het besluit van het IOC heeft enorm veel gevolgen voor de mondiale sportwereld en treft uiteraard ook het tafeltennis. Het evenement moet nu uiterlijk in de zomer van 2021 plaatsvinden. Britt Eerland, onze enige Nederlandse troef die nog in de race was voor Tokio, zou in mei deelnemen aan een kwalificatietoernooi in het Russische Moskou. Dat is uiteraard van de baan.

Paralympische Spelen
De Paralympische Spelen stonden gepland van 25 augustus tot en met 6 september. Paratafeltennis TeamNL zat niet stil de laatste weken, maar bondscoach Lumen Dekker voelde vorige week ook al aan dat uitstel in het verschiet lag. “In sommige landen kun je nog collectief trainen, in andere naties moet iedereen binnen blijven. Oneerlijke concurrentie is bijna niet te voorkomen, dus ik ben benieuwd hoe de ITTF hiermee omgaat. We zullen snel meer horen”, zei hij tegenover de NTTB.

Kelly van Zon en Jean Paul Montanus hadden zich al geplaatst voor de Paralympische Spelen en ook Bas Hergelink, Bart van der Zanden, Max van Amerongen, Gerald van Grunsven en Femke Cobben zouden op 9 mei in Slovenië meedoen aan een kwalificatietoernooi. Gerald van Grunsven liet in een filmpje zien hoe hij zich klaarstoomde voor dat toernooi.

Het IOC maakt binnenkort de plannen bekend over de verplaatsing van de Olympische Spelen en Paralympische Spelen.