fbpx
Selecteer een pagina

De jeugdtrainingen bij TTV Trias zijn weer hervat. Met toestemming van de gemeente stond gisteravond de allereerste buitentraining op de parkeerplaats van de tafeltennisclub uit Twello op het programma. Tafeltennistrainster Irene Faber, tevens bestuurslid van de NTTB, vertelt hoe de aangepaste training verliep.

Trias trainde woensdagavond na een flinke poos van stilte weer met kinderen onder de twaalf jaar. De club had toestemming gekregen van de gemeente om te tafeltennissen op de parkeerplaats van de clubaccommodatie, tot vreugde van de kinderen. “Iedereen was blij om elkaar weer te zien”, zegt trainster Irene Faber, die een speciaal geel hesje droeg met daarop de tekst ‘Toezichthouder 1.5 meter’. “De ondergrond was niet optimaal met al die kleine steentjes en de aanwezigheid van wind is natuurlijk niet fijn, maar we hebben lekker gespeeld. Het was een hele gezellige training, iedereen heeft genoten.”

Voldoende desinfectiemiddel
Trias speelde met gewone balletjes en schuimrubberballen. De club had gezorgd voor voldoende desinfectiemiddel en een van de trainster die zich niet helemaal lekker voelde, bleef verstandig thuis. “Iedereen was op de fiets gekomen en voor de training waste alle kinderen grondig hun handen”, zegt Faber. “We hebben een plan van aanpak opgestuurd naar de gemeente voor de trainingen in de buitenlucht en gelukkig was de gemeente enthousiast. We hebben lekker getraind en ook niet-tafeltennis gerelateerde spelletjes gedaan, met kinderen onder de twaalf is dat hartstikke leuk.”

De trainster van Trias raadt het tafeltennisclubs aan om ook buiten te gaan tafeltennissen of andere spellen te gaan doen, op voorwaarde dat de gemeente groen licht geeft. “Het is goed voor de clubbinding en buiten tafeltennissen is leuk. Maar hopelijk komt er snel een versoepeling zodat we binnen mogen tafeltennissen. De echte liefhebbers spelen terecht veel liever in een mooie zaal. Laten we snel hopen dat we ook weer binnen mogen spelen.”

 

De NTTB benadrukt dat alleen jouw lokale gemeente bepaalt of er buiten mag worden gesport. Kortom: wil je iets buiten organiseren, stem het af met de gemeente. Zie ook het artikel: Mag je als club nu buiten tafeltennissen?

Luister hieronder naar de NTTB Pingpong podcast, waarin Irene Faber in 10 minuutjes vertelt over hoe Trias speelt in de buitenlucht.