fbpx
Selecteer een pagina

Vanaf vandaag kan er weer gesport worden in de buitensportaccommodaties. En uiteraard staan veel tafeltennisverenigingen te trappelen om ook weer aan de slag te gaan. Hopelijk gewoon binnen in de eigen accommodatie, wellicht vanaf 19 mei. Maar er zijn ook initiatieven om buiten te gaan spelen. Op de vaste buitentafel in de buurt of wellicht op de parkeerplaats van de club?

Houd hierbij rekening met twee belangrijke zaken

  1. Toestemming gemeente
  2. Het Sportprotocol

Toestemming gemeente
Uiteindelijk bepaalt de gemeente waar wel en niet gesport kan worden. We lezen vandaag (29 april) dat nog niet in alle gemeentes al vanaf vandaag gesport kan worden. In het protocol staat hierover het volgende: “Wil je in de openbare ruimte een sportactiviteit organiseren (dus niet op een bestaande
sportaccommodatie), stem dit eerst met de gemeente af of controleer of dit bij de gemeente is toegestaan. En/of welke faciliteiten en materialen je mag gebruiken; bied je sportactiviteiten aan maar heb je geen buitenruimte? Maak dan afspraken met de beheerder/eigenaar van een bestaande sportaccommodatie en zorg dat je op de hoogte bent van de regels die voor die accommodatie zijn vastgesteld.

Kortom: wil je iets buiten organiseren, stem het af met de gemeente.

Het Sportprotocol
Veel clubs zijn zelf aan de slag met een sportprotocol. Het is goed om na te denken en op te schrijven hoe je als club invulling kan gaan geven. Het zelf schrijven van een protocol is echter vermoedelijk niet zo zinvol. De verwachting is dat als de binnensport ook mogelijkheden krijgt, er een nieuw/aangepast algemeen sportprotocol komt.

Kijk hier voor de laatste versie van het Sportprotocol inclusief allerlei handige downloads voor als de accommodatie straks weer open kan.

 

Nu nog leeg, straks (met minder tafels) weer met spelers?