fbpx
Selecteer een pagina

Sinds mei 2018 is de privacywet AVG van kracht. Die raakt ook de vereniging. Het is belangrijk hier serieus mee om te gaan, want als verenigingsbestuurder ben je persoonlijk aansprakelijk als er iets misgaat. Als Tafeltennisbond willen wij jullie graag helpen om blijvend aan de wettelijke verplichtingen te voldoen.

Sinds vorig jaar gebruiken veel verenigingen het online programma van Stichting AVG voor Verenigingen, dat in afstemming met sportbonden en NOC*NSF speciaal is gemaakt voor verenigingen en toegespitst op de sport. Als je dit stappenplan doorloopt, weet je zeker dat je geen dingen vergeet. Je krijgt praktische informatie, voorbeeldteksten en handige tips. Bij wet ben je verplicht om te bewijzen wat je allemaal hebt gedaan aan de AVG. Dit programma helpt je hierbij.

Om gebruik van dit programma te bevorderen, is er gewerkt met gratis vouchers.  Daarmee kon je een jaar lang gratis gebruik maken van het programma, en veel clubs hebben dat ook gedaan. Binnenkort eindigt die periode en moeten sportclubs zelf een abonnement nemen, als ze van het programma gebruik willen blijven maken. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, is er een afspraak gemaakt met de Stichting AVG voor Verenigingen.

Voor een bedrag van € 5,- (exclusief btw) per maand kunnen jullie de vereniging AVG-proof houden. Dit bedrag is inclusief gratis gebruik van een juridische helpdesk bij vragen.

Lees nu de speciale AVG-brief voor verenigingen!
Ga ook nu naar de speciale Privacywetgeving-pagina op onze website

Gebruik je het programma al? Ga dan naar de website, log in en volg de instructies. Gebruik je het programma nog niet? Ook dan kun je gebruik maken van dit aanbod. Ga naar: https://www.avg-programma.nl/sport.

De komende tijd zal de aandacht voor privacy en bescherming van persoonsgegevens alleen maar verder toenemen. Laat AVG voor jouw vereniging geen zorgenkind zijn!