fbpx
Selecteer een pagina

Getriggerd door de torenhoge energiekosten vorig jaar heeft Disnierats uit Hoorn haar accommodatie voorzien van LED-verlichting en 32 zonnepanelen. Hierdoor is een zeer aanzienlijke besparing op de energiekosten bereikt.

Penningmeester Pim van Kleef licht toe hoe de vereniging het voor elkaar heeft gekregen om elektriciteitkosten tot vrijwel 0 te reduceren en hoe het bekostigd is:

“We hebben de oude verlichting vervangen voor LED verlichting, wat ongeveer 10000 euro kostte. Het jaarlijks verbruik van 14000 kWh wordt hierdoor naar verwachting met 60% verlaagd. Ook hebben we 32 zonnepanelen geplaatst in juni jl., wat ons 21.000 euro kostte. Daardoor hopen we de electriciteitskosten terug te brengen tot 0 euro. We hebben 10.000 euro geleend tegen 1% bij het Steunfonds van de NTTB en de rest kon uit eigen middelen betaald worden. Daarnaast hebben we BOSA-subsidie aangevraagd en hopen we 30% subsidie te ontvangen. De aanvraag is in behandeling. Tenslotte is er nu een vast contract en na alle bovengenoemde maatregelen gaan we 490 euro per maand betalen.”

Hierdoor kan de vereniging uit Hoorn, die ongeveer 125 leden telt, bij de dames op het hoogste niveau in de eredivisie speelt en bij de heren in de 2e divisie acteert, er weer even tegenaan.

Bron: Tafeltennis.nu / Disnierats