fbpx
Selecteer een pagina

Het Bambini project van de tafeltennisvereniging Bijmaat uit Huizen is met behulp van een subsidie van de gemeente goed op stoom gekomen. Het project is gericht op jongens en meisjes in de leeftijdsgroep 6 tot en met 8 jaar.

Start Bambini project
De basis voor het Bambini project is gelegd door de samenwerking met MJ Tafeltennis. Na toezegging van de gemeente Huizen voor een subsidie* werd contact gezocht met MJ Tafeltennis en een drietal basisscholen in Huizen (De Ark, de Gouden Kraal en De Springplank) om daar clinics te organiseren. De clinics waren vooral gericht op de groepen 3 t/m 6, maar veelal kwamen ook de groepen 7 en 8 aan bod. In de periode maart tot en met mei 2022 werd MJ Tafeltennis voor 3,5 dag ingehuurd bij de betreffende scholen. Alle leerlingen ontvingen na afloop van de clinic een Bambini stempelkaart met daarop aangegeven een vijftal data wanneer ze bij de Bambini Bijmaat Club welkom waren.

Op zaterdag 9 april vond de eerste Bambini bijeenkomst plaats bij TTV Bijmaat. Het waren vooral meisjes die, met hun stempelkaart, de trainingen op zaterdagochtend bezochten. Indien er vier zaterdagen zijn afgetekend ontvangen de kinderen een tafeltennisbatje van de organisatie. Tijdens de trainingen worden de ouders verwend met koffie en thee.  Op zaterdag 9 juli zal het de 13e keer zijn dat de kinderen met hun ouders naar de Bambini-Club van Bijmaat komen.

Bambini shirt en stempelkaart

Resultaat
Vanaf 9 april hebben 32 kinderen, vooral meisjes, aan dit evenement deelgenomen. Peter Struiksma: “Wij hadden 35 batjes aangeschaft, waarvan we er tot op heden 30 uitgereikt hebben”. Het merendeel van de 32 deelnemers hebben we regelmatig terug gezien. In totaal hadden zich 13 vrijwilligers van Bijmaat voor deze nieuwe ledenwerfcampagne opgegeven. Daarnaast was er ook een buurtsportcoach actief, die een gedeelte van het programma voor haar rekening nam.
Van alle deelnemers zijn er 13 lid geworden van de vereniging en daarnaast ook twee oudere jongens, die direct mee zijn gaan doen op een reguliere donderdagavond training. Een toename van 15 nieuwe jeugdleden door dit unieke project. Een deel van de nieuwe ‘Bambini kinderen’ maakt reeds gebruik van de tafeltennistraining op de dinsdag- of donderdagavond. TTV Bijmaat zal het Bambini project na de zomervakantie voortzetten met startdatum zaterdag 3 september.

Al met al een mooi voorbeeldproject in de jongste leeftijdsgroep. De groep waar we, zoals blijkt uit de nieuwste ledencijfers de grootste uitdaging ligt als het gaat om werving en behoud!

*Ook de NTTB leverde hier nog een kleine bijdrage aan met de Kortingsactie voor een Table Stars XL clinic, waar ook andere verenigingen gebruik van kunnen maken>