fbpx
Selecteer een pagina

Binnen de NTTB is eerder een discussie gevoerd, ook met de Eredivisieverenigingen, over de toekomst van de Eredivisie. De huidige (pré-corona*) opzet kent een jaarcompetitie, daar waar de overige landelijke en afdelingscompetities werken met een najaars- en voorjaarscompetitie. Het uitgangspunt is om landelijk stap voor stap met één speelsysteem (7 sets) en met één opzet te spelen om hiermee een eenvoudige promotie/degradatieregeling mogelijk te maken.

*In april 2020, toen vanwege corona het seizoen 2019-2020 niet meer uitgespeeld kon worden, is besloten om de najaarscompetitie 2020 van de eredivisie als halve competitie te spelen. Beoogd was daarmee toch een kampioen in 2020 te hebben. De najaarscompetitie 2020 werd vervolgens uitgesteld naar voorjaar 2021 en is later definitief vervallen.

Het Hoofdbestuur heeft daarom besloten:

  • Om met ingang van de najaarscompetitie 2021 het aantal sets in de Eredivisie en Eerste divisie dames en heren vast te stellen op 7, bestaande uit 6 enkelspel partijen en een dubbelwedstrijd
  • Om ook voor de Eredivisie het landelijke systeem toe te passen van een najaarscompetitie en een voorjaarscompetitie
  • Te spelen om het algemeen Landskampioenschap in een extra wedstrijd als de kampioen van de najaars- en voorjaarscompetitie niet dezelfde vereniging is

Het bestuur heeft daarnaast een voorstel ontvangen van de heren-eredivisieverenigingen om toch nog op enige wijze te spelen voor een landskampioenschap 2020-2021. Het bestuur staat hier positief tegenover en wil de mogelijkheid hiervoor nader onderzoeken. Daarvoor wordt onder andere nog contact gelegd met de dames-eredivisieverenigingen om vervolgens te bekijken of dit inderdaad te realiseren is en op welk moment.