fbpx
Selecteer een pagina

COVID-19 heeft invloed op de wedstrijdsport. Het deelnemen aan competities en toernooien zal niet hetzelfde zijn als vóór de COVID-19 pandemie. Daarom is er een speciaal protocol wedstrijdsport voor competities en toernooien.

De gevolgen van COVID-19 vergt aanpassingen van ons allemaal, maar is ook de verantwoordelijkheid van de NTTB, verenigingen, organisatoren, sporters, begeleiding, aanvoerders, supporters, officials en alle andere betrokkenen rondom de landelijke- en afdelingscompetities en de toernooien. Alleen met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat er weer getafeltennist kan worden en dat dit ook zo blijft. Dit document is een aanvulling op het protocol tafeltennis, dat zelf weer een tafeltennis specifieke aanvulling is op het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF. Dit document en beide andere documenten zijn te vinden in het Coronadossier .

Richtlijnen
Alle richtlijnen in dit document zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld ten tijde van het schrijven van dit protocol. Hierbij dient rekening te worden gehouden met de risico’s op (snelle) verspreiding van COVID-19 alsmede lopende onderzoeken naar het virus. Deze richtlijnen kunnen daarom op ieder moment gewijzigd worden indien wijzigingen in de richtlijnen en protocollen gegeven door het OMT/RIVM, de Veiligheidsregio’s en/of gemeentes hiertoe aanleiding geven. Deze richtlijnen hebben betrekking op de gehele wedstrijdsport: de najaarscompetitie 2020 en alle toernooien onder de vlag van de NTTB. De richtlijnen zijn in lijn met het protocol tafeltennis en hebben als doel het minimaliseren van de gezondheidsrisico’s van deelnemers, trainer/coaches, officials, overige begeleiding en/of medewerkers/vrijwilligers en toeschouwers.

Let op: het protocol kan worden gewijzigd als daar reden voor is!