fbpx
Selecteer een pagina

Bij de dames ging de strijd om de voorjaarstitel van het seizoen 2022/2023 tussen regerend landskampioen VTV (Nieuwegein) en de Leidse tafeltennisvereniging Scylla. In december 2021 speelden de teams al eerder tegen elkaar in een finale. De finalewedstrijd om de najaarstitel werd na een lange en zeer spannende strijd met 4-3 gewonnen door VTV.

 

Evelien Hengstman in actie. Foto van Rob de Ruiter.

In het openingsduel beten Sanne de Hoop (VTV) en verdedigster Evelien Hengstman (Scylla) het spits af. Sanne kwam niet echt in gevaar en zette met een 3-0 overwinning het eerste punt voor haar club VTV op het scorebord. De tweede wedstrijd was een gelijk opgaande strijd tussen Chana van der Venne (VTV) en Esmee van Marwijk (Scylla). De wedstrijd werd pas in de 5e game beslist, waar Chana met 11-7 VTV op 2-0 wist te brengen. De dames uit Nieuwegein gingen de pauze in met een 3-0 voorsprong nadat Li Dong haar wedstrijd tegen Maaike van de Pavoordt met 3-0 won.

 

Na de pauze was het Esmee van Marwijk die iets terug kon doen voor Scylla. In drie games wist zij Sanne de Hoop te verslaan en haalde het eerste punt voor Scylla binnen. In de vijfde wedstrijd stonden de verdedigende speelsters Li Dong en en Evelien Hengstman tegenover elkaar. Deze wedstrijd werd gekenmerkt door de vele lange schuifrally’s waarin de bal regelmatig meer dan 100 keer over het net ging. Wat ook bijzonder was tijdens deze wedstrijd was de tijdregel (art. 2.15 spelregels), die bij de stand van 9-8 in de vierde game inging. Het laatste punt werd gemaakt door Li Dong waardoor VTV de voorjaarstitel in de wacht sleepte. Doordat de dames van VTV in december ook al beslag legden op de najaarstitel mogen ze zichzelf algeheel landskampioen noemen, net als in 2022.

VTV met v.l.n.r.: Bert van Schaik, Li Dong, Sanne de Hoop, Chana van der Venne en Tanja Helle. Fotograaf Rob de Ruiter.

 

Scylla met de meegereisde supporters. Fotograaf Rob de Ruiter.