fbpx
Selecteer een pagina

De NTTB heeft zich aangesloten bij de Groene Club, een initiatief vanuit de KNVB, dat nu ook opengesteld is voor Tafeltennisverenigingen. Dit is een belangrijke stap in het beleid om te werken aan 95% CO₂ reductie in alle Nederlandse sportaccommodaties in 2050. Tot 1 juli 2020 wordt het begeleidingstraject ter waarde van € 2.000 gesubsidieerd door het Ministerie van VWS dus meld jouw club snel aan.

De Groene Club ontzorgt verenigingen die hun accommodatie willen verduurzamen. De kosten van dit traject worden vanuit het Sportakkoord betaald: de dienstverlening is voor de clubs dus geheel gratis.

Vijfstappenplan
Via een eenvoudig vijfstappenplan, van Scan tot Realisatie, wordt de club bij de hand genomen:

Meer informatie is te vinden op de website. Daar kan je vereniging zich ook direct aanmelden voor (vrijblijvend) contact over de mogelijkheden. De NTTB-verenigingen zijn reeds ingelezen op de website. Er is eigenlijk geen reden om geen contact op te nemen: het is vrijblijvend en als je meedoet is het traject gratis.

Wel moeten de tafeltennisverenigingen die zich aanmelden aan onderstaande definitie/voorwaarden voldoen om aanspraak te maken op de subsidieregeling die het begeleidingstraject mogelijk maakt

Definitie
De subsidieregeling (t.w.v. 2.000 euro per begeleidingstraject) staat open voor sportaanbieders die:

  • (Gedeeltelijk) Eigenaar zijn van de accommodatie, of;
  • Voor sportaanbieders die geen eigenaar zijn van de accommodatie maar de energierekening van de sportaccommodatie waar het begeleidingstraject wordt gerealiseerd, betalen en laten afschrijven van een bankrekening die op naam staat van de sportaanbieder, en:
  • de sportaanbieder de investeringen in duurzame maatregelen die uit het begeleidingstraject voortkomen voor haar rekening neemt

De investeringskant van het verduurzaamheidsvraagstuk is hiermee een stuk eenvoudiger geworden. Voor de financieringskant verschijnt binnenkort een artikel waaruit zal blijken dat er veel mogelijkheden zijn en verduurzamen wellicht zelfs geld kan opleveren.