fbpx
Selecteer een pagina

Er wordt momenteel veel gevraagd naar de ventilatievoorschriften en eventuele aanpassingen.  Peter van Mil (Accommodatiecommissie): “Er lopen al een vijftal projecten bij verenigingen welke ik heb uitgerekend en begeleid. Deze worden nu ook uitgevoerd. Je kunt verwachten dat de ventilatieregels en eisen van het bouwbesluit zullen worden aangepast na Corona.”

Op de website van het RIVM is hierover informatie te vinden. Op 23 juni is een artikel verschenen. De voorlopige conclusie is: “Voor woningen en (bedrijfs)gebouwen, inclusief binnensportlocaties, is het (daarom) vooralsnog niet nodig af te wijken van huidige ventilatienormen in het Bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen. Wel is van belang na te gaan of ruimtes die voor bepaalde activiteiten gebruikt worden (zoals sportscholen), hiervoor ook oorspronkelijk bedoeld waren en geschikt zijn.”

Mochten verenigingen twijfels hebben over de ventilatie van de accommodatie, dan kunnen zij contact opnemen met Peter van Mil.

Voor aanpassingen van de accommodatie kan ook een beroep gedaan worden op het Landelijk Steunfonds. Tegen een zeer lage rente (1%) kunnen aanpassingen aan de zaal gefinancierd worden. Ook andere investeringen, zoals voor verduurzaming van de accommodatie, komen hiervoor in aanmerking.