fbpx
Selecteer een pagina

Onze Zilveren Partner Caveo doet al een aantal jaar mee met het NK Bedrijfstafeltennis. Ieder jaar zijn ze in training om goed voor de dag te komen tijdens dit mooie evenement. Één van de medewerkers van Caveo, Clifford James, beviel het zelfs zo goed dat hij lid is geworden van een tafeltennisvereniging bij hem in de buurt. Een goede reden om met hem in gesprek te gaan over het NK Bedrijfstafeltennis en zijn verhaal.

Wanneer heb je voor het eerst meegedaan aan het NK Bedrijfstafeltennis?

Dat was de editie van 2022, die toen uitgesteld was en in oktober plaats vond.

Hoe ben je bij het NK Bedrijfstafeltennis terecht gekomen?

Onze collega Johan kwam ermee, die gaf aan dat wij zo lekker bezig waren met het tafeltennis en of het niet eens leuk zou zijn om mee te doen aan het NK Bedrijfstafeltennis. Zelf had hij vanuit de politiebond al eens meegedaan aan het evenement.

Hoe heb je dit evenement ervaren?

Ik vond het hartstikke leuk om mee te doen. Op een gegeven moment kom je daar dan aan en loop je die zaal in, dan zie je al die tafels staan en dat is wel even overweldigend. Vervolgens komen de deelnemers binnen en dan is het wel een volle club. Ik vond het heel leuk, ook om tegen andere mensen te tafeltennissen. Hiervoor verder geen toernooien en tafeltennis gespeeld en het is pas serieus begonnen toen is besloten om mee te gaan doen aan het evenement. Toen was het pas echt uit de hand gelopen.

 

Bij Caveo zijn ze volop in training voor het NK Bedrijfstafeltennis

 

Wat vond je van de combi met het NK-A?

Hier heb ik vrij weinig van meegekregen de eerste keer, omdat je constant bezig bent met spelen van je eigen wedstrijden. Toen eenmaal de wedstrijden afgelopen waren heb ik wel gekeken. Dat was wel heel gaaf om te zien.

Had je voor je deelname enige ervaring met tafeltennissen of ‘pingpongen’?

Ik heb geen serieuze ervaring, het is echt pas ontstaan op het werk.

Onlangs ben je lid geworden van een tafeltennisvereniging, hoe lang ben je nu lid van de vereniging?

Ik ben vorig jaar in april, na het NK Bedrijfstafeltennis, lid geworden van tafeltennisvereniging Vriendenschaar in Gouda.

Waarom heb je deze stap gemaakt?

Ik zocht al langer een sport, bijvoorbeeld sportschool of iets. Toen zei mijn vrouw dat ze ook een tafeltennisvereniging in Gouda hebben. Vervolgens ben ik daar gaan kijken en heb ik een keer meegespeeld. Ze konden zien dat ik het wel al vaker gedaan had, dus ze vroegen vrij snel of ik lid wilde worden. Het is ook leuk om tegen andere mensen te spelen en wat meer sociaal contact te hebben naast werk en familie. Ik heb ook tijd vrijgemaakt om daar op woensdagavond te gaan tafeltennissen, ongeveer uurtje/anderhalf en dan daarna nog met zijn allen een drankje doen.

Hoe bevalt het verenigingsleven bij een tafeltennisvereniging?

Het bevalt heel goed. Het is een hele leuke en gezellige club. Zelf speel ik met de recreanten en aan de andere kant spelen de competitiespelers. Er is een gezellige sfeer en iedereen speelt potjes tegen elkaar. Na afloop doen we met zijn allen vaak nog een drankje.

Nu zijn jullie ook Zilveren Partner van het evenement, in hoeverre merk je dat het evenement leeft binnen jullie bedrijf?

Dit leeft ontzettend en de tafeltennisgekte is begonnen na het meedoen aan het NK Bedrijfstafeltennis. Dit gaat van een lekker balletje slaan tot echt oefenen en verbeterpunten bij elkaar ontdekken. Plezier is ook zeker aanwezig, maar we willen ook wel heel graag winnen op het NK.

 

Clifford James in actie

 

Wat heeft jullie doen besluiten tot het worden van Zilveren partner?

Mede-eigenaar Bardo licht dit samen met Clifford James toe: juist omdat tafeltennis binnen ons bedrijf zo is gaan leven. Het verbindt ons heel erg als team en je kan tafeltennis wel zien als de missing link. Tijdens het tafeltennissen heb je echte interactie met elkaar en het is bijzonder dat ons voltallige team het heel erg leuk vindt om te doen. Je hebt ineens allemaal een gedeelde interesse en dat verbindt. Aan de hand daarvan was het partnerschap voor ons een logische stap. We zijn gestart met Brons en hierna overgegaan naar Zilver. De exposure die we krijgen maakt het voor ons dubbel en dwars waard. Als je ook ziet hoeveel waarde tafeltennis binnen ons team en bedrijf heeft, daar identificeren wij ons mee. Dan is deze stap naar de naam sponsoring van dit evenement een logische stap voor ons.

Waarom zou je als bedrijf mee moeten doen aan het NK Bedrijfstafeltennis?

Voor de ervaring en het contact met andere personen. Het is grappig hoeveel mensen uit hetzelfde vakgebied je tegen komt op zo’n evenement. Van collega’s hoorden we ook dat er veel LinkedIn connecties waren gelegd en het verbindt elkaar. Het is een andere manier om collega’s te leren kennen en er heerst ook een gemoedelijke sfeer tussen deelnemers onderling. Voor ons is het een geweldig uitstapje als bedrijf. Het is ook heel goed voor het teamgevoel. Op een gegeven moment was ik de poulefase voorbij, kwam ik wat hoger terecht en dan zie je al je collega’s langs de zijlijn staan om jou aan te moedigen. Dat is leuk om te zien, hoe iedereen samen komt en achter de collega gaat staan.

 

Een mooi verhaal hoe het NK Bedrijfstafeltennis heeft geleid tot het beoefenen van de sport tafeltennis in het dagelijkse leven. Voor komende editie zijn de mannen van Caveo weer volop in training. Met het voltallige team zijn ze in actie te zien zijn op zondag 24 maart tijdens het Caveo NK Bedrijfstafeltennis 2024 in Zwolle. Ben jij er ook bij?

Je kan je nog inschrijven via: Caveo NK Bedrijfstafeltennis – Tafeltennis.nl