fbpx
Selecteer een pagina

Tafeltennis zoekt Projectleider ICT

De NTTB is een moderne sportbond die klantgericht wil werken en in toenemende mate datagedreven functioneert. Zij is momenteel afhankelijk van één softwarepakket waarin veel verschillende functionaliteiten zijn gecombineerd. Er is behoefte aan doorontwikkeling op veel verschillende terreinen. De NTTB is ambitieus en wil zich verder ontwikkelen en professionaliseren. Een passende IT-omgeving, dienend aan de werkorganisatie, haar leden en stakeholders is daarvoor randvoorwaardelijk. Daarom gaan we grote stappen zetten, waarbij rekening wordt gehouden met wensen vanuit de werkorganisatie én vanuit de individuele leden en verenigingen. 

Ten behoeve van de bijna 500 aangesloten verenigingen en 26.500 leden maakt zij gebruik van een taylor-made online softwarepakket dat een aantal functies vervuld. De belangrijkste zijn:

 • Administratie van leden- en verenigingsgegevens;
 • Facturatie van contributie met verschillende tarieven;
 • Registratie van licenties, speelsterktes, e.a.
 • Organisatie van diverse competities met verschillende systemen en verschillende indelingen.

Dit systeem kent een aantal uitdagingen die ontwikkeling vereisen:

 1. Het is zeer stabiel maar sterk verouderd.
 2. Er zitten nu veel functionaliteiten in één pakket waardoor het lastiger is om onderdelen door te ontwikkelen. Een deel van de functionaliteit is redelijk generiek: ledenadministraties/CRM zijn veelvoorkomend. Andere delen zijn heel specifiek voor tafeltennis, bijvoorbeeld de regels rondom de organisatie van competities.
 3. Door het gebrek aan mogelijkheden voor koppeling met andere systemen, zijn diverse systemen afhankelijk van data die wordt geleverd vanuit een dagelijkse backup van het systeem.

Gedacht wordt aan de volgende oplossingsrichtingen:

 • Onderzoeken of de meer generieke functie van (leden)administratie/CRM te scheiden is van die van de tafeltennis-specifieke functionaliteiten zoals de organisatie van competities.
 • Basis moet een ledenadministratie met CRM functionaliteit worden waarin primair leden- en verenigingsgegevens worden geadministreerd. Hierin moet de data worden aangeleverd door lid-verenigingen. Verenigingen moeten dit systeem voor zichzelf kunnen gebruiken als ledenadministratie: uitwisseling van gegevens met de NTTB moet efficiënt verlopen.
 • Andere systemen die gebruik maken van deze data moeten kunnen worden gekoppeld.
 • De organisatie van competities moet worden verzelfstandigd en middels bovengenoemde koppeling worden gevoed. Gedacht wordt aan
  • in de markt verkrijgbare software zoals Unify, FOYS of Sportlink, al dan niet aan te passen voor tafeltennis;
  • gebruik blijven maken van de huidige software, zij het iets aangepast;
  • ontwikkeling van nieuwe software, al dan niet te combineren met de nieuwe ledenadministratie.

De NTTB zoekt hiervoor een zelfstandige projectleider met een beschikbaarheid van 8 – 16 uur per week. Doel is selectie van pakketten/leveranciers uiterlijk in Q1 van 2024 en implementatie af te ronden vóór 2025.  Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Teun Plantinga via 06-53523486. Heb je belangstelling voor deze functie dan kun je dit kenbaar maken door een beknopt cv en motivatie te mailen naar plantinga@tafeltennis.nl.