fbpx
Selecteer een pagina

Op de afgelasting van de NJM komen wat vragen uit het land. Zoals eerder aangegeven, het uitgangspunt van de NTTB is altijd: we houden ons aan de maatregelen en spelen als dat mogelijk is.

Het afgelasten van de NJM in Almere was dan ook niet vanzelfsprekend. De gemeente geeft echter geen toestemming om op vrijdagavond op te bouwen. Op vrijdag voor 17:00 opbouwen is niet mogelijk in verband met de beschikbaarheid van vrijwilligers en de beschikbaarheid van de zaal. Op zaterdagochtend opbouwen; en ook nog eerder beginnen met het toernooi, om zodoende voor 17:00 uur klaar te zijn, inclusief afbouwen; is ook niet mogelijk. Net als op zondag afbouwen i.v.m. de beschikbaarheid van de zaal.

Kortom, volgens de regelgeving kon het toernooi in theorie doorgaan, maar het is organisatorisch onmogelijk te organiseren op deze zaterdag in Almere.

Intussen wordt gezocht naar alternatieven. Binnen vijf dagen voor zo’n groot toernooi een andere locatie of locaties vinden, zalen regelen (waar al extra druk is vanwege de 1700 uur-sluiting) alles organiseren en alle betrokkenen tijdig informeren, is niet realistisch.

Op andere datums zoeken naar alternatieve opties is wel mogelijk en dat is waar nu naar wordt gekeken. Spelen op clublocaties; op een andere datum in Almere; op een andere locatie; alle opties worden bekeken.

Vanuit de sportwereld (bonden en NOC*NSF) is input gegeven voor het debat in de Tweede Kamer van woensdag, met over name de eindtijd van 1700 uur. Er is een heel kleine kans dat de maatregelen nog worden aangepast, of dat de avondsluiting in ieder geval als eerste weer verdwijnt. Met het coronatoegangsbewijs is dat eerder ook gebeurt (hoewel die verandering geen impact had voor de binnensport).