fbpx
Selecteer een pagina


Rajko Gommers verschijnt in Zwolle op het NK 2020 als regerend kampioen in twee onderdelen achter de tafel. In het enkelspel pakte de linkshandige speler vorig jaar zijn tweede titel en in het gemengde dubbelspel is hij al drie jaar op rij de beste met Kim Vermaas.

Het is niet moeilijk om Rajko Gommers te herkennen op het NK Tafeltennis 2020. Allereerst natuurlijk door zijn flitsende spel waarmee de linkshandige speler menig tegenstander tot wanhoop drijft, maar dat is niet de enige reden waarom hij opvalt. De Brabander draagt tijdens duels steevast een kleurrijke hoofdband en pept zichzelf tijdens wedstrijden altijd op met luide kreten. “Ik heb die schreeuwen ook echt nodig om mezelf te motiveren”, verklaart Gommers. “Het is onderdeel van mijn spel.”

NK erelijst
Over spelletjes gesproken: die wil Gommers altijd winnen. Of het nou om een potje Rummikub gaat of een potje kaarten: aan verliezen heeft hij naar eigen zeggen ‘een bloedhekel’. De speler van het Belgische Sokah Hoboken reist daarom maar met één doel naar Zwolle: alles winnen. In het gemengd dubbelspel gaat dat hem perfect af, want samen met Kim Vermaas is hij al drie jaar op rij de beste in Landstede. Verder schreef hij in 2012 en 2018 het dubbelspel op zijn naam en in 2017 en 2019 won hij de finale van het enkelspel. Aan die laatstgenoemde titels hecht Gommers de meeste waarde. “Dat is toch echt de belangrijkste prijs”, legt hij uit. “Vraag aan tien spelers welk onderdeel ze het liefste spelen en iedereen kiest voor het enkelspel. In die categorie hoef je met niemand rekening te houden. Jij alleen bent verantwoordelijk voor winst en verlies en dat is toch het leukste.”

Zelfvertrouwen
Als regerend kampioen in twee onderdelen is Gommers dit jaar dé te kloppen speler in Zwolle en dat vindt hij helemaal niet erg. “Het zorgt voor wat extra druk, maar dat heb ik ook nodig om te kunnen presteren. Kim en ik vormen al jaren een goed koppel. We weten wat we aan elkaar hebben en behoren uiteraard weer tot kanshebbers voor de titel. In het enkelspel heb ik ook zelfvertrouwen. Door de jaren heen ben ik stabieler gaan spelen. Ik maak minder fouten en haal een hoger niveau. Ik doe in drie onderdelen mee en ga voor drie titels.”

Het NK is niet alleen het belangrijkste nationale evenement voor onze topspelers en speelsters, maar ook het meest gezellige toernooi voor alle deelnemers. Gommers geniet altijd van de ontmoetingen met alle bekenden, soms zelfs iets te veel. “Ik moet zelfs oppassen dat dit me niet te veel afleid haha, ik moet me blijven focussen.”